Birleşik Krallık Finansal Davranış Otoritesi (FCA), kullanıcılara kripto varlıklarının tanıtımını yapan tüm kripto para firmalarından Ekim 2023’e kadar uyum sağlamalarını isteyen resmi bir bildirim yayımladı. Duyuruya göre, FCA’nın sistemi içinde faaliyet gösteren kripto firmaları, düzenleyici kurumla uyumlu kalmak için pazarlama söz konusu olduğunda kendilerine sunulan sadece dört seçeneğe sahip.

İngiltere’nin FCA’sı, bölgedeki kripto şirketlerine pazarlama yönergelerine Ekim 2023’e kadar uymaları gerektiğini hatırlatan 4 Temmuz tarihli mektuplar yayımladı. Mali gözlemci, şirketlerin kripto promosyonları konusunda yasal olarak iletişim kurabilecekleri dört yol belirledi.

Bu yasal hususlar arasında, yetkili bir tarafça onaylanan veya iletilen bir promosyona sahip olmak, FCA’ya kayıtlı bir şirket tarafından geliştirilen bir promosyona sahip olmak veya Birleşik Krallık Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası kapsamında hariç tutulan bir promosyona sahip olmak yer alıyordu. FCA’ya göre, promosyonlar “Birleşik Krallık’ı etkileyebilecek ve ülkedeki firmalarla sınırlı olmayan web siteleri, çevrim içi reklamlar, mobil uygulamalar ve sosyal medya paylaşımlarını” içeriyor.

Kurallara Uymayanlar Cezai Suçlamalarla Karşı Karşıya Kalacak

FCA’da kripto finansal promosyonlar lideri olan Jayson Probin, bir LinkedIn gönderisinde, kurallara uymayan kripto firmalarının cezai suçlamalarla karşı karşıya kalacağını belirtti.

FCA bildirimi bunu yineleyerek, şirketlerin Birleşik Krallık içinde yasadışı tanıtım yaptıklarının tespit edilmesi halinde harekete geçileceği uyarısında bulundu. Bazı önlemler arasında şirketin kara listeye alınması ve çevrim içi varlığının (uygulamalar ve sosyal medya sayfaları dahil) kapatılmasının istenmesi yer alıyor.

Duyuruda ayrıca, kuralların “aynı risk, aynı düzenleyici sonuç” ilkesi kullanılarak geliştirildiği, yani kripto paraların diğer yüksek riskli yatırımlarla aynı şekilde ele alınacağı belirtildi. Bu normlar tarafından ortaya konan gereklilikler arasında, açık ve dikkat çekici risk uyarılarının dahil edilmesi ve reklamlarda şeffaflığın sürdürülmesi yer alıyor.

Birleşik Krallık Kapsamlı Bir Kripto Varlık Kılavuzu Oluşturmak İstiyor

FCA’nın son tarihle ilgili ilk duyurusu 8 Haziran’da gerçekleşti. Mali gözlemci, kripto firmalarından belirledikleri pazarlama yaklaşımını benimsemelerini istedi. Kuruma göre, bu yaklaşım müşterilerin dijital varlık yatırımlarında yer alan riskleri yansıtabilecekleri bir soğuma dönemine sahip olmalarını sağladı. Firmalar kayıt için başvurduklarında, FCA değerlendirmenin yapılmasının üç ay kadar süreceğini belirtti.

Kripto ile uğraşan şirketler de İngiltere’deki faaliyetlerini yürütmek için FCA’ya kaydolmak zorundadır. FCA şimdiye kadar MoonPay, Revolt ve Bitstamp dahil olmak üzere yönergelerine uyan 42 kripto firmasını kaydetti. Mali düzenleyici, Binance Markets Limited’in bölgesel operasyonlarını durdurmasını talep etti ve kripto ATM’lerinin kapatılması veya ek eylemlerle karşı karşıya kalması için emirler yayımladı.

Birleşik Krallık milletvekilleri, kriptoya bölgedeki finans sektöründe daha önemli bir rol verecek ve yeniliği teşvik edecek kapsamlı bir kripto varlık düzenleme çerçevesi üzerinde çalışıyorlar.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.