Geçtiğimiz günlerde dijital varlık şirketi Amber Group’un kurucu ortağını Tiantian Kullander’ın ani ölümü son zamanlarda kripto dünyasında yaşanan esrarengiz ölümler, akıllarda soru işareti oluşturmaya başladı.

Hong Kong merkezli bir dijital varlık şirketi olan Amber Group’un kurucu ortağı Tiantian Kullander geçtiğimiz günlerde uykusunda hayatını kaybetmişti. Beklenmedik ölümle ilgili daha fazla ayrıntı paylaşılmamış olsa da bu haber halen en büyük borsalardan biri olan FTX’in düşüşünü kabullenmekte zorlanan kripto endüstrisinde büyük bir şok etkisi yarattı.

Gizemli Ölümler Komplo Teorilerini Getirdi

Özellikle kripto para yatırımcıları arasında büyük ses getiren bu ölüm haberi yakın zamanda iki kripto para zengininin daha şüpheli bir şekildeki ölümü sebebiyle komplo teorilerini de beraberinde getirdi.

Amber Group, şirketin kurucularından birinin ölümüyle ilgili olarak web sitesinde bir açıklama yayınlayarak 23 Kasım’da uykusunda hayatını kaybettiğini doğruladı. Ancak şirket konuyla ilgili başka bir ayrıntı paylaşmadı.

Kullander Wall Street’te Goldman Sachs ve Morgan Stanley’de çalışmış eski bir trader’dı. Hayatını kaybettiğinde 30 yaşında olan Kullander’ın ölümü, Amber Group’un 3 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmasından aylar sonra gerçekleşti.

Amber Group tarafından yapılan açıklamada, “23 Kasım 2022 tarihinde uykusunda beklenmedik bir şekilde vefat eden arkadaşımız ve kurucu ortağımız Tiantian Kullander’ın vefatını derin bir üzüntü ve üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.” denildi.

Söz konusu açıklamada, Kullander şirketin kuruluşunda önemli bir rol oynayan ve şirketin başarısında da etkili olan biri olarak tanımlandı. Grup ayrıca Kullander’ın yaratıcılık, çalışkanlık, zekâ, alçakgönüllülük ve cömertlik gibi bazı niteliklerini de sıraladı. Genç yaşta talihsiz bir ölüm yaşayan Kullander, Amber Group’ta kurucu ortak olmasının yanı sıra, Fnatic olarak bilinen bir espor şirketinin de yönetim kurulundaydı. Ayrıca Kullander, yatırımcıların kripto varlıklarını takas edebilecekleri, stake edebilecekleri ve ödünç alabilecekleri merkeziyetsiz bir finans platformu olan Keeper DAO’yu oluşturmuştu. Amber Group’un yönetici ortaklarından Annabelle Huang da Kullander’in Twitter’da Amber Group’taki rolünü takdir eden bir anma mesajı yayımladı.

Kripto Dünyasındaki Peş Peşe Ölüm Haberleri

Kullander’in ölümü, bir başka genç kripto yatırımcısının gizemli ölümünden kısa bir süre sonra geldi.

29 yaşındaki Nikolai Mushegian, Mossad ve CIA’in kendisini öldüreceğini söyleyen bir tweet paylaştıktan sonra ölü bulundu. Mushegian Porto Riko’da bir plajda boğulmuştu. 28 Ekim’de attığı bu tweetten saatler sonra ölü bulunması genç yatırımcının ölümünü esrarengiz bir hale getirdi.

Çünkü Mushegian, ölmeden saatler önce, “CIA, Mossad ve bazı önemli isimler, Porto Riko ve Karayip adalarında bir tür seks kaçakçılığıyla şantaj çetesi yürütüyor. Casus olan eski kız arkadaşım ile beni suçlayacaklar. Bana ölümüne işkence edecekler.” paylaşımını yapmıştı. Kripto milyonerinin, 29 Ekim’de San Juan’daki Condado sahilinde bir sörfçü tarafından tamamen giyinik ve cüzdanını da taşırken bulunması bu iddiaları kuvvetlendirdi.

Ailesine göre, kripto milyonerinin geçmişte akıl sağlığı sorunları vardı. Ayrıca aile ölümünde herhangi bir cinayet olmadığını söylüyor.

Libertex’in Kurucusu Vyacheslav Taran’ın Helikopter Kazası

Yakın zamandaki bir diğer esrarengiz ölüm de kripto para, hisse ve döviz alım-satım platformu Libertex’in kurucusu Vyacheslav Taran’ın helikopter kazasına ait.

Fransız basınında yer alan bilgilere göre Rus milyarderin bulunduğu helikopter 25 Kasım’da İsviçre’nin Lozan şehrinden Monako’ya geçerken, Fransa-İtalya sınırı yakınlarında henüz bilinmeyen bir nedenle düştü.

53 yaşındaki Vyacheslav Taran helikopterin pilotuyla beraber olay yerinde hayatını kaybetti. Fransız basını, Taran’ın yanında bir yolcunun daha helikopterde olacağını ancak son anda helikoptere binmekten vazgeçtiğini bildirdi.

Taran’ın şirketi Libertex Group yaptığı açıklamada, şirketin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Vyacheslav Taran’ın ölümünden duydukları derin üzüntüyü paylaşırken, Taran’ın bir helikopter kazasında hayatını kaybettiğini doğruladı.

Ancak ilginç bir şekilde yetkililer tarafından yapılan açıklamada ilk tespitlere göre hava durumunun güneşli ve uçuşa müsait olduğu, ayrıca helikopterde herhangi bir teknik arıza tespit edilemediği belirtildi. Yaklaşık 10 yıldır Monako’da yaşayan 3 çocuk babası Taran’ın yaklaşık 20 milyar dolarlık serveti olduğu tahmin ediliyor.

Ölüm Haberleri Kripto Piyasasında Endişelere Neden Oluyor

Kripto para endüstrisi Kullander’in vefat haberine tepki gösterdi. Kullander, Amber Group ve diğer kripto projelerindeki rolüyle kripto topluluğunda iyi tanınıyordu. DeFiance capital’in kurucu ortaklarından Arthur Cheong, kripto para sektörünün en zeki insanlarından birini kaybettiğini belirtti.

Otomatik bir piyasa düzenleyicisi olan Charm Finance’in kurucu ortağı da Tom C de Kullander’ın kripto para sektöründeki en yetenekli bireyler arasında yer aldığını belirterek haberle ilgili yorumda bulundu. Ayrıca Kullander’ın kripto ve finansı anlayan az sayıda kişi arasında olduğunu da sözlerine ekledi.

İki genç kripto yatırımcısının ve Libertex’in kurucusu Vyacheslav Taran’ın ölümü, kripto para piyasasının çalkantılı durumuna katkıda bulundu. Bu yıl; devam eden ayı piyasası, Terra Luna’nın çöküşü, Celsius, Voyager, Three Arrows Capital, BlockFi ve FTX dahil olmak üzere birçok önde gelen kripto para şirketinin iflas bayrağını çekmesi gibi çeşitli faktörlerin bir sonucu olarak kripto para endüstrisi için zor bir yıl oldu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.