Ülkemizde yaşanan yıkıcı deprem felaketi sonrasında arama kurtarma çalışmaları devam ederken dünyanın dört bir yanından destek mesajları geliyor. Kripto para dünyası da Türkiye’yi sarsan deprem sonrasında seferber olanlar arasında yer aldı.

Yardım çağrıları karşısında sessiz kalmayan kripto para borsaları, geliştiricileri ve NFT sanatçıları da dahil olmak üzere çok sayıda şirket ve ünlü isim, Türkiye’nin zor zamanlarında yanında olmak için yardım edeceğini açıkladı.

Depremin ardından destek mesajı yayınlayan ilk kripto para borsaları arasında Binance, Bitfinex, Gate.io, Bitget, Socios ve Kucoin gibi isimler yer aldı.

Binance’den Afetzedelere 100 Dolarlık Airdrop

7.7 şiddetindeki ilk Kahramanmaraş depreminin ardından destek mesajı yayınlayan Binance ve şirket CEO’su Changpeng Zhao, deprem bölgesine yardım için çözüm yolları aradığını belirtmişti.

Çalışmaların ardından Binance, 10 ildeki kullanıcıları için BNB cinsinden 100 dolarlık airdrop yapılacağını duyurdu.

Binance ayrıca toplamda 5 milyon dolar (94 milyon TL) civarında bağış yapılacağını belirtti.

BtcTurk ve Paribu’dan Afetzedelere Destek

Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından BtcTurk, depremzedelere yardım için harekete geçti. BtcTurk, 6 milyon TL’yi aşan yardım yapıldığını belirtti.

BtcTurk Destek’ten gönderilen bir elektronik postada, “BtcTurk, bu zor dönemde kamu kurumları, dernekler ve yardım kuruluşları aracılığıyla 6 milyon TL’yi aşan nakdi ve kışlık malzeme yardımında bulundu.” denildi.

Ayrıca kripto para olarak bağış yapılması durumunda (Ahbap v.b.) oluşacak transfer ücretlerinin BtcTurk tarafından karşılanacağı bilgisi paylaşıldı.

Kripto para borsası Paribu da afet yardım planı devreye aldı. Bağış toplama amacıyla resmi kurumlarla görüşmelerini tamamlayan Paribu, deprem bölgesine gönderilen yardımları ve bağışları ulaştırmak için bir kripto para cüzdanı oluşturdu. Paribu, şirket olarak da 500 bin dolarlık bağış yaptı.

Kripto Topluluğu Deprem Felaketine Karşı Seferber Oldu

Deprem felaketi sonrasında zamana karşı yarış başlarken kripto topluluğunun yardım etmek için seferber olduğu gözlemlendi.

Gate.io, Türkiye resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada destek için 1 milyon TL bağışta bulunacağını ve NFT bağış projeleri başlatacağını belirtti.

Dijital varlık platformu Bitfinex ise Türkçe hesabından Bitfinex, Keet, Synonym ve Tether olarak toplamda 5 milyon TL’lik destekte bulunacağını açıkladı.

Bitci borsası CEO’su Ahmet Onur Yeygün de depremzedeler için deprem desteği açıkladı. Önce 1 aylık komisyon gelirlerini depremzedelere aktaracağını belirten Yeygün, yeni açıklamasında “Komisyon gelirlerinin bağışlarını 1 aydan 3 aya çıkardık. Bitci Borsa A.Ş Şubat, Mart ve Nisan ayları boyunca kazandığı tüm komisyon gelirlerini depremzedeler ile paylaşacaktır.” dedi.

Bitci ayrıca, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan kışlık malzeme, temizlik malzemeleri ve yiyecek yüklü yardım aracının yola çıktığını duyurdu.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.