ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından nisan ayında hakkında menkul kıymetleri ihlal soruşturması başlatılan kripto para borsası Bittrex, iflas başvurusunda bulundu.

Bloomberg’ün haberine göre Bittrex, soruşturmadan yaklaşık bir ay sonra 8 Mayıs tarihinde Bölüm 11 iflas başvurusu yaptı.

8 Mayıs’ta ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’ne yapılan başvuru dosyasına göre Bittrex’in, 100 binden fazla alacaklısı, 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında varlığı ve 500 milyon dolar ila 1 milyar dolar arasında borcu olduğunu tahmin ettiği belirtildi.

İflas başvurusunun Bittrex’e bağlı kuruluşlar olan Desolation Holdings LLC, Bittrex Malta Holdings LTD. ve Bittrex Malta LTD şirketlerini de kapsadığı kaydedildi.

Sektördeki borsa iflaslarını gerekçe gösteren ve zorlu bir yıl geçiren Bittrex, şubat ayında 83 çalışanını işten çıkarmış ve nisan ayının başında düzenleyici ortam sebebiyle ABD’deki faaliyetlerine son vereceğini açıklamıştı.

Bittrex: İflas Başvurusu Yalnızca ABD’yi İlgilendiriyor

Konuya ilişkin açıklama yapan Bittrex borsası, “Daha önce bildirdiğimiz üzere 30 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde ABD’deki tüm operasyonlarımızı durdurma kararı almıştık. Şimdi ise Delaware İflas Mahkemesi’ne Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmaya karar verdik.” dedi.

İflas başvurusunun Bittrex Global müşterilerini etkilemediğini vurgulayan borsa, ABD dışındaki operasyonların olduğu gibi devam edeceğini belirtti.

Borsadaki paralarını nisan ayınından sonundan önce çekmemiş olan kullanıcıların varlıklarının güvende olduğunu da söyleyen kripto borsası yetkilileri, fonların ne şekilde dağıtılacağına dair nihai kararın iflas mahkemesine ait olduğunu bildirdi.

Bittrex yetkilileri süreçle ilgili daha detaylı bilgi edindikçe kullanıcıları bilgilendireceğini de sözlerine ekledi.

Bittrex’in açıklama metninde iflas başvurusu kararının gerekçesine yer vermediği görüldü.

Bittrex SEC’in Hedefinde Yer Alıyordu

SEC soruşturması kapsamında Bittrex borsası ile şirketin kurucusu ve eski CEO’su olan William Shihara, menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçlanıyordu.

Birkaç hafta önce açılan davada Bittrex’in 2017’den 2022 yılına kadar yasaları çiğneyerek 1,3 milyar dolar gelir elde ettiği iddia edilmişti.

Borsa, ekim ayında da ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlık Ofisi (OFAC) ve Mali Suçları UYgulama Ağı’ndan (FinCEN) Banka Gizliliği Yasası ihlallerine ilişkin suçlamalarla karşı karşıya kalmış ve uzlaşma yoluna giderek 29 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

İflas başvurusu ile Bittrex, yakın zamanda Bölüm 11 koruması için başvuruda bulunan FTX, BlockFi, Celsius ve Voyager Digital gibi diğer kripto borsası ve platformları arasına katılmış oldu.

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.