ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) ülkede kripto hizmeti sağlamak için ‘prensipte onay’ aldığını açıkladı.

Asya’ya açılma planları kapsamında Singapurlu düzenleyiciden faaliyet lisansı almayı başaran Coinbase, bu lisans sayesinde ülkede yasal olarak DPT (Digital Payment Token-Dijital Ödeme Tokeni) ürünleri ve hizmetleri sunabilecek.

Coinbase yaptığı açıklamada, perakende, kurumsal ve ekosistem ürünlerinden oluşan tam paketi piyasaya sürmeyi planladığını ve bu bağlamda lisans almanın önemli olduğunu ifade etti.

Coinbase Güneydoğu Asya Direktörü Hassan Ahmed konuyla ilgili olarak, “Singapur’un web3 inovasyonu için stratejik bir pazar ve küresel bir merkez olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Merkez bankası tarafından geçen yıl kripto firmalara verilmeye başlanan ‘prensipte onay’ sürecin nihai aşaması değil. Kripto para borsası Coinbase bu lisans ile Singapur’da faaliyetlerine devam edebiliyor ancak nihai onay için düzenleyicilerle işbirliğine devam etmesi ve bir sınavı geçmesi gerekiyor. Coinbase’in, kara para aklamayı önleme (AML) ve terörizme karşı finansman (CFT) düzenlemelerine de uyması gerekiyor.

ABD merkezli kripto borsasının lisans aldığı bir önceki durak, Hollanda olmuştu. Singapur’da lisans alan kuruluşlar arasında ise Paxos, Crypto.com ve DBS Vickers yer alıyor.

Coinbase Singapur’da Kurumsal Hizmetlere Odaklanacak

Coinbase, Singapur’u Asya’daki kurumsal hizmetleri için bir merkez olarak konumlandırıyor ve bu bağlamda dijital varlıklara yatırım yapmaya ilgi gösteren bankalar ve varlık yöneticileri de dahil olmak üzere kurumsal müşterilere hizmet etmeyi amaçlıyor.

Coinbase’in Singapur’da vermeyi planladığı hizmetler için halihazırda 100 kişiyi istihdam ettiği ve personelin büyük bölümünün ürün mühendislerinden oluştuğu gelen haberler arasında yer alıyor.

Son üç yılda Singapur merkezli 15’ten fazla kripto girişimine yatırım yapan şirket, yerel ekosistemi desteklemek için bu girişimlerine devam etmeyi planlıyor.

Coinbase, “Singapur, APAC (Asya-Pasifik) ve ötesindeki ülkeler için kritik bir düzenleyici ve ticari role sahip. Buradaki kripto ekonomisine yatırım yapmaya ve inşa etmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Asya’nın en büyük finans merkezi olan Singapur, New York ve Londra’dan sonra dünyanın en büyük 3. finans merkezi olarak kabul ediliyor. Singapur’un misafirperver yaklaşımı, finans merkezinin son birkaç yılda Çin, Hindistan ve başka ülkelerden dijital varlık hizmetleriyle ilgili şirketleri çekmesine yardımcı oldu ve ülkeyi Asya’da önemli bir merkez haline getirdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.