Kripto para borsası Robinhood, popüler kripto para birimleri Avalanche (AVAX) ve Stellar’ı (XLM) listelediğini duyurdu.

Robinhood haberi Twitter hesabından, “AVAX ve XLM artık Robinhood’da” şeklinde paylaştı.

Listelemelerin ardından iki altcoinde de piyasadaki durgunluğa rağmen yukarı yönlü hareket yaşandı.

AVAX, gün içi en düşük seviyesi olan 27,66 dolardan gün içi en yüksek seviyesi 30,50 dolara çıkarak yüzde 10 seviyesinde artış gösterdi. Haberin duyurulduğu sırada AVAX 27,82 dolardan işlem görüyordu.

Stellar ise listeleme sonrası gün içi en düşük seviyesi 0,12 dolardan gün içi en yüksek seviyesi 0,13 dolara kadar çıkarak yüzde 8 kadar bir artış yaşadı.

CoinGlass’tan gelen verilere göre son 24 saat içinde AVAX’ın 3,6 milyon dolardan fazla short pozisyonu likidite oldu.

Robinhood, kripto varlıklarını listelemek için oldukça tutucu bir yaklaşım benimsedi. Popüler alım satım uygulaması, Temmuz 2018’de Dogecoin’i listeledikten sonra sektörün büyümesine rağmen yaklaşık üç yıl boyunca yeni kripto para birimleri listeleme çağrılarına direndi. Dijital varlıklar için zorlu listeleme politikasıyla tanınan platform, bu yıl kripto teklifini önemli ölçüde genişletti. Haziran ayının sonlarında Chainlink (LINK) için destek ekleyen şirket, bundan önce nisan ayı başlarında da Solana (SOL) Polygon (MATIC) ve merakla beklenen Shiba Inu (SHIB) ‘yu listelemişti.

Dogecoin çılgınlığının zirvesinin yaşandığı 2021’in ilk çeyreğinde meme coin, şirketin kripto ile ilgili gelirinin üçte birinden fazlasını oluşturuyordu.

Robinhood CEO’su Vlad Tenev’den Coinbase’e Gönderme

Robinhood CEO’su Vlad Tenev, ikinci çeyrek kazançlarında, platformun kripto para birimlerini listeleme konusundaki yavaş yaklaşımlarının ‘uzun vadede karşılığını vereceğini’ söyledi.

CEO Tenev ayrıca, “Diğer bazı kripto para borsaları, platformlarında kayıt dışı menkul kıymetleri listelediği için incelemeye alındı. Bu, müşteriler için tehlikeli ve yanıltıcı olabilir” ifadelerini kullandı.

Rakip kripto borsası Coinbase Global Inc, işlem platformunda kayıtlı olmayan menkul kıymetleri kripto token olarak listelediği iddiasıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) incelemesi altında.

Robinhood, geçtiğimiz ocak ayında yatırımcıların kripto para birimlerini borsalardan çekmelerine olanak tanıyan kripto cüzdanlarını piyasaya sürmeye başlamıştı.

Bloomberg, haziran ayının sonlarına doğru kripto para türev borsası FTX’in Robinhood’u satın almayı planladığını bildirmişti. Ancak FTX kurucusu ve CEO’su Sam Bankman-Fried yaptığı açıklamada, ABD merkezli kripto platformunun satın alımına yönelik bir girişimleri olmadığını söylemişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.