Kripto para piyasasında son bir haftadır kripto para birimleri için seyir dalgalı da olsa olumlu gelişmeler yaşandı.

Kripto para piyasasında son dönemde oluşan endişeler yerini nispeten daha olumlu bir havaya bıraktı. Söz konusu durum Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksine de yansıdı. Endekste ibre, mayıs ve haziran aylarında düşen fiyatlar nedeniyle piyasadaki en düşük seviye olan ‘aşırı korku’ bölgesinden ‘korku’ bölgesine yükseldi.

Ethereum Merge tarihi duyurulunca yükseliş gerçekleşti

Kripto para piyasasında yaşanan olumlu seyir için, 15 Temmuz’da gelen Ethereum Birleşmesi için beklenen tarihin duyurulmasına işaret ediyor. Birleşme yani Ethereum Merge tarihinin açıklanmasının ardından, Ethereum (ETH) fiyatının 22 Temmuz’da bin 190 dolardan yüzde 38,5 artarak bin 650 dolara yükseldiği görülüyor.

Ethereum’un yükselen fiyatıyla birlikte toplam kripto para piyasa değeri geçen hafta yüzde 15 artarak şu anki 1 trilyon 51 milyar dolar değerine ulaştı.

Ethereum ile ilişkili projeler hız kazanıyor

Geçen hafta en çok kazananlara bakılarak Ethereum’un Hisse İspatı (PoS) geçişi çevresindeki heyecanın piyasadaki ralliyi körükleyen şey olduğuna dair daha fazla kanıt bulunabilir.

Ethereum PoS’a geçtiğinde, şu anda ağı koruyan geniş madencilik ağı kelimenin tam anlamıyla yetim kalacak ve madencilik işlemi için yeni bir zincire ihtiyaç duyacak.

Ethereum Classic (ETC), teknik olarak orijinal Ethereum İş Kanıtı (PoW) zinciri olduğu için ağ tasarımı ve uyumluluk açısından en iyi seçeneklerden biri olarak görünüyor.

ETC fiyatı son dokuz gün içinde yüzde 100 arttı.  Bu da uzun vadede token fiyatı için iyiye işaret edebilecek bir şekilde Ethereum Classic’e kripto madencisi geçişi bekleyen büyük bir yatırımcı birliği olduğunu gösteriyor.

Likit Staking cazibesini yeniden kazanır

Ethereum ile ilgili gelişmelerden yararlanan diğer kayda değer kazanan ise, yatırımcıların stETH karşılığında Ether’lerini paylaştırmalarına izin veren bir likit staking platformu olan Lido DAO oldu.

Ethereum Merge ile olan birleşmeden elde edilen ivmenin üzerine LDO’nun fiyatı, Solana (SOL) ve Polkadot (DOT) gibi diğer protokoller için ilave desteğin yanı sıra genişlemeden de faydalandı. 

Staking Protokolü Lido, Ethereum Layer 2’ye Genişliyor

Popüler stake hizmeti Lido Finance geçtiğimiz hafta, Ethereum için layer 2 çözümlerinden birkaçına genişlemeye başlayacağını duyurmuştu. 

Ethereum Merge nedir?

Ethereum Birleşmesi, ağın PoW’dan ayrılmayı ve PoS’a geçmeyi planladığı nokta. Kulağa basit bir görev gibi geliyor ancak teknolojik olarak ciddi bir zorlama gerektireceği belirtiliyor.

Geliştiriciler yeni ağı “Ethereum 2.0” olarak adlandırıyorlar. Bu değişme, Ethereum geliştiricileri her zaman İş Kanıtı (PoW) kullanmanın sınırlamalarının farkında olduklarından, Web1’den (erken genel internet) Web2’ye (geniş bant/akış/sosyal ağ) yükseltmeyi hatırlatıyor. Bu da, blok zinciri endüstrisinin çoğu hala PoW mekanizmasını kullanıyor olsa bile birleşmenin kaçınılmaz olduğu anlamına geliyor.

Cardano, Flow ve Solana, halihazırda Hisse İspatı (PoS) sistemini kullanan tanınmış blockchain platformlarından bazıları…

Motley Fool, madencilikten uzaklaşmanın bir sonucu olarak, Ethereum Birleşmesi’nin ağın enerji tüketimini tahmini olarak %99,5 oranında azaltacağını bildiriyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.