ABD’deki bankacılık krizinin ardından 30 bin doların üstüne tırmanan ancak daha sonra bir durgunluk yaşayarak tekrar yönünü aşağı çeviren Bitcoin dün yeniden 30 bin dolar seviyesini denedi. Fakat yükselişin ardından sert bir düşüş geldi. “Bitcoin neden düşüyor?” sorusu da merak konusu oldu.

En büyük kripto para olan Bitcoin dün 30 bin dolara yakın bir seviyeden 27 bin 300 doların biraz üzerine düştü ve ardından hafif bir toparlanma yaşadı. Bu hızlı hareket bir saat içinde gerçekleşti.

Herkes “Bitcoin neden düşüyor?” diye merak ederken bu düşüşün arkasında “yanlış bir alarm” çıktı.

Düşüşlerin nedeni kesin olarak doğrulanmamış olsa da Twitter’da ortaya çıkan bir söylentide kripto istihbarat platformu Arkham’ın uyarısının ani oynaklığa sebep olduğu söylendi.

İddiaya göre, dün akşam saatlerinde ABD hükümeti ve Mt. Gox ile ilişkili cüzdanların Bitcoin’lerini hareket ettirmeye başlamasının ardından ani fiyat değişikliğinin yaşandığına dair Arkham’dan bir uyarı geldi. Uyarının ardından fiyatta büyük düşüş yaşandı. Düşüş sırasında kripto para piyasasında 150 milyon doların üzerinde tasfiye gerçekleşti.

Bitcoin Düşüşünde Mt. Gox ve ABD Cüzdanları Etkisi

Mt.Gox cüzdanlarının bu haftanın başlarında aniden uyanıp milyonlarca dolar değerinde Bitcoin taşıdığı ve ABD hükümetinin de kısa süre önce Silk Road hack’inden ele geçirilen varlıkları satmayı planladığını açıklaması pek de tesadüf gibi görülmedi.

Mart ayı sonunda yapılan bir başvuruya göre, ABD makamları şu anda James Zhong adlı bir kişiden ele geçirilen 50 bin Bitcoin’den biraz fazlasını elden çıkarmak için bir strateji uyguluyor. Söz konusu kişi 2012 yılında bir güvenlik açığından faydalanarak Silk Road’dan yasadışı yollarla kripto para elde etmişti. Mart ayı ortasında hükümet yaklaşık 10 bin Bitcoin’in satışını gerçekleştirmiş, ancak bu işlem piyasa üzerinde kayda değer bir etki yaratmamıştı.

Tozun yatışması ve Bitcoin’in 28 bin doların biraz üzerine sabitlenmesinden yaklaşık bir saat sonra Arkham, Twitter üzerinden bir uyarıyı teyit eden ancak uyarıyı bir yazılım arızasına bağlayan bir açıklama yayımladı.

Bitcoin Performansında İyimserlik Hâkim

Ani düşüş topluluğu sarsmış ve endişeye neden olmuş olsa da birden fazla gerilemeye rağmen Bitcoin’in 2023’ün çoğunda yükselişte olduğunu hatırlamakta fayda var. Ocak ayında Bitcoin yaklaşık 16 bin dolardan 24 bin dolara yükselmişti.

Kripto dostu Silvergate Bank’ın 8 Mart’ta tasfiyesini açıklamasının ardından, pek çok kişi bu olayın 2022 boyunca sektör üzerinde ağır bir yük oluşturan “kripto kışının” yeniden başladığına işaret edeceğinden endişelenmişti. Yatırımcılar dijital varlıklara sığınmaya karar verdikçe Bitcoin ve diğer birçok kripto para hızla keskin bir ralliye girdiği için korkuların çoğunlukla yanlış olduğu kanıtlandı. Bu yükseliş Bitcoin’i 30 bin doların üzerine çıkararak gelecekteki performansı hakkında büyük bir iyimserlik yarattı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Love Hate Inu - Geleceğin Meme Coini

Puanımız

Logo_LoveHateInu
  • Dünyanın İlk Web3 Oyla-Kazan Platformu
  • Önemli Konularda Oy Ver, $LHINU Tokeni Kazan
  • Güvenli, Sağlam ve Anonim Oylama
  • Rug Pull Korumalı - Tokenlerin %90'i Ön Satışta
  • $LHINU Tokenlerini Stake Ederek Oylama Gücünü Arttır
Logo_LoveHateInu
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.