Kripto para şirketi Hodlnaut, piyasa koşulları karşısında ayakta kalabilmek için para çekme işlemlerini askıya aldığını ve MAS lisans başvurusunu geri çektiğini duyurdu.

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşlerle birlikte zor günler yaşayan ve para çekme işlemlerini askıya alan kripto şirketleri kervanına bir yenisi daha eklendi.

Kripto platformu Hodlnaut, zorlu piyasa koşullarında hayatta kalabilmek için para çekme işlemlerini belirsiz bir tarihe kadar askıya aldığını duyurdu.

Şirket ayrıca MAS lisans başvurusunu da geri çekti.

Hodlnaut artık düzenlenmiş Digital Payment Token (DPT) hizmeti olarak bilinen token takas hizmeti sağlayamayacak.

Kararın Gerekçesi “Varlıkları Korumaya Odaklanma”

Yaptığı bir açıklama ile para çekme işlemlerini durduran Hodlnaut bu kararın nedeni olarak zorlu piyasa koşullarını ve “likiditeyi istikrara kavuşturmaya ve varlıkları korumaya odaklanmalarını” gösterdi.

Hodlnaut internet sitesinden yayınladığı duyuru metninde şu ifadelere yer verdi:

“An itibarıyla geçerli olmak üzere para çekme, token takası ve para yatırma işlemlerini durdurduğumuzu bildirmekten üzüntü duyuyoruz.

Bu zor kararı son piyasa koşulları nedeniyle aldık.

Bunun hayal kırıklığı yaratan bir haber olduğunu ve üzerinizdeki etkisini anlıyoruz.

Bu zor kararın, kullanıcılarımızın uzun vadeli çıkarlarını korumanın en iyi yolunu bulmaya çalışırken, likiditemizi istikrara kavuşturmaya ve varlıkları korumaya odaklanmamız için alındığına dair sizi temin etmek isteriz. Bunun neden olduğu rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür dileriz.

Ayrıca, yukarıdaki sebeplerin bir sonucu olarak, lisans başvurumuzu geri çekme talebimizi MAS’a ilettiğimizi de kullanıcılarımıza bildirmek isteriz.

Bu nedenle Hodlnaut, artık düzenlenmiş Digital Payment Token (DPT) yani token takas hizmeti sağlamamaktadır. Şüpheye mahal vermemek için, Hodlnaut tüm borç alma ve verme hizmetlerini de durduracaktır.

Mümkün olan en kısa sürede güncellemeleri ve ayrıntıları sağlamayı umduğumuz kurtarma planı üzerinde aktif olarak çalışıyoruz.

Damodara Ong LLC ile amaçlanan uygulama planımızın fizibilitesi ve zaman çizelgeleri hakkında görüşüyoruz ve kurtarma planımızı kullanıcılarımızın çıkarlarını göz önünde bulundurarak oluşturuyoruz.

Gelen tüm kullanıcı sorularını ele almak istiyor ve bu nedenle iletişim kanallarımızı e-posta ([email protected]), Twitter (@hodlnautdotcom) ve Hodlnaut Telegram ile (https://t.me/hodlnaut) sınırlıyoruz.

Diğer tüm sosyal medya platformları, çalışmalarımızı pekiştirmemiz ve doğru bilgileri zamanında verebilmemiz için kapatılacaktır.”

Şirket ayrıca yatırımcılarını sık sık bilgilendireceğini ve bir sonraki güncellemenin 19 Ağustos 2022 Cuma günü yapılacağı bilgisini de paylaştı.

İnternet sitesinde duyurunun devamında bir ‘SSS – Sık Sorulan Sorular’ bölümüne yer verildi.

Sık Sorulan Sorular bölümü ile paylaşılan bilgilere göre para çekme işlemlerinin yeniden ne zaman başlayacağına net bir cevap verilmezken kullanıcıların hesaplarına erişiminin devam edeceği ve bakiyelerini görebilecekleri bilgisi verildi.

Hodlnaut Haziran’da Risk Olmadığını Duyurmuştu

Şirket duyuru metnini ve para çekme işlemlerini askıya aldığı bilgisini Twitter hesabından da paylaşarak profiline sabitledi.

Twitter gönderisi altına yorum yaparak dijital varlıklarının akıbetini merak eden kullanıcılar arasında Hodlnaut’un Three Arrows Capital ve Celcius Network ile ilgili paylaştığı bir Tweet’i hatırlatanlar oldu.

16 Haziran tarihinde yapılan paylaşımda Hodlnaut kullanıcılarına “Three Arrows Capital veya Celsius Network ile ilgili olarak herhangi bir riskimiz ve borcumuz olmadığı konusunda güvence vermek isteriz.

Tüm para çekme işlemleri ve sistemler normal. Kullanıcı deneyimi ve varlıkların güvenliği en büyük önceliğimiz ve öyle kalmaya da devam edecektir.” demişti.

Para çekme işlemlerinin askıya alınması ile hayal kırıklığına uğrayan yatırımcılar, durumun şirketin Haziran ayında yaptığı açıklamadaki gibi olmadığını öğrenmiş oldu.

Terra LUNA Çöküşünün Etkileri Sürüyor

Mayıs ayı başında başlayan fiyat düşüşlerini tetikleyen nedenler arasında en büyüğü, Terra LUNA sisteminin önemli unsuru olan UST’nin ABD dolarına olan dengesinin bozulması olarak gösteriliyor.

Bu durum Terra LUNA sisteminin çöküşüne yol açmış ve sisteme yatırım yapan birçok platform da borçlarını tahsil edemediğinden ya iflas etmiş ya da iflasın eşiğine gelmişti.

Three Arrows Capital, Celcius ve Voyager gibi büyük şirketlerin katıldığı iflas dalgası gittikçe büyürken zor zamanlar yaşayan şirketlerden bazıları operasyonlarında aksama yaşarken bazıları da çareyi para çekme işlemlerini durdurmada bulmuştu.

Haziran ayı sonunda kripto para borsası CoinFLEX, kısa bir süre sonra da Singapur merkezli Vauld para çekme işlemlerini durdurma kararı almıştı.

Temmuz ayında Tayland merkezli Zipmex de benzer bir karar vermiş ve mağdur yatırımcılar için dijital yardım hattı kurulmuştu.

Kripto borç verme platformu Babel Finance müşterilerinin para çekme işlemlerini dondurma kararı alınmasından yalnızca bir ay sonra Ağustos başında, 280 milyon dolar para kaybettiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.