Kripto para birimlerinin arasına her gün bir yenisinin eklendiği günümüzde yatırımcılara nasıl dolandırılabileceklerini göstermek üzere gerçekleştirilen kripto odaklı bir sosyal deneyde ilginç sonuçlar ortaya kondu.

Mantıklı olup olmadığına bakılmaksızın bir Twitter hesabı olan herhangi bir kripto projesinin yatırımcıların radarına girme potansiyelinin yüksek olduğu biliniyor.

Geçtiğimiz hafta Solana blok zincirinde gerçekleştirilen GREED (Açgözlülük) isimli bir sosyal deney ise potansiyel yatırımcıları hedef alarak bir ders verme girişiminde bulundu.

Voshy kullanıcı adlı Twitter kullanıcısı tarafından yapılan sosyal deneyin sonuçları, meme coin çılgınlığına kapılan yatırımcıların durumuna ilişkin ipuçları verdi.

Kripto Sosyal Deneyi: GREED Token

Solana topluluğunun bir üyesi olan Ivor Ivosevic, nam-ı diğer Voshy tarafından yaratılan sosyal deney, binlerce yatırımcının katıldığı bir çılgınlığa dönüştü.

Kimseyi dolandırma niyetinde olmayan Voshy’nin amacı, internet güvenliği konusunda farkındalık yaratmak ve sosyal deneyin adından da anlaşılabileceği üzere açgözlülüğün sonuçlarına dair bir ders vermekti.

Sosyal deney, kalitesiz ve abartılı tokenlerin yatırımcılara satıldığını görmekten bıkmış olan Voshy’nin 6 Mayıs tarihinde “GREED token için hazır mısınız?” şeklinde alaycı bir Twitter gönderisi paylaşması ile başladı.

Yatırımcıların, kendi adlarına Tweet atması ve cüzdanlarını potansiyel olarak boşaltabilecek şüpheli bir işlemi onaylamak için Voshy’ye yetki vermesi gerekiyordu.

Şakasına yapılan bu sahte ön satış duyurusuna muhtemelen en fazla birkaç kişinin inanmasını bekleyen Voshy, binlerce olumlu dönüş ve sayısız mesaj ile yanıt alınca neye uğradığını şaşırdı.

43 binden fazla hesabın ve 55 bin 306 cüzdanın ücretsiz GREED tokenleri almak için yetki vererek katılım göstermesi ile Voshy, gördüğü ilgi sonrasında bu durumu farkındalık yaratmanın bir yolu olarak kullanmaya karar verdi.

Solana Üyesinden Yatırımcılara “Açgözlülük Beni Bitiriyor” Dersi

İlk günden sonra ara ara paylaştığı gönderilerde benzersiz GREED tokenle ilgili sözde ipuçları veren Voshy, 12 Mayıs tarihinde yaptığı paylaşım aracılığıyla gerçeği paylaştı.

greedconsumes.me (Açgözlülük beni bitiriyor) isimli internet sitesinin bağlantı adresini paylaşan Voshy, yatırımcılara tüm süreci baştan sona detaylarıyla anlattı.

Okuyucunun ağzından yazılmış olacak şekilde tasarlanan “Açgözlülük Bildirisi” isimli metinde Voshy, katılımcıların yaptığı hatalara ve bu hataların nelere yol açabileceğine yer verdi.

Alaycı bir paylaşım ile başlayan ve bir anda gerçeğe dönen deney sonrasında Voshy, kullanıcıların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde yatırımcıların Twitter hesaplarından açgözlülükle ilgili paylaşım yapmayı planladığını dile getirdi.

Voshy, “Birine bir şey öğretme fırsatım olursa, en azından birkaç kişinin faydalanacağına inanırsam bunu yapmaya değer olduğunu düşünürüm.” dedi.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.