Cryptoflows’tan alınan verilere göre, Ethereum’dan Binance Smart Chain’e (BSC) doğru önemli bir varlık transferinin söz konusu olduğu aktarıldı. Kullanıcıların yüksek işlem ücretlerinden kaçmış olabileceği öne sürüldü.

Yapılan incelemeler sonucunda Ethereum blok zincirinden Binance Akıllı Zincir’e doğru yoğun bir varlık akışının olduğu tespit edilirken kullanıcıların bu hareketinin arkasındaki gerekçenin yüksek işlem ücretleri olabileceği ifade edildi.

Ethereum ağında özellikle akıllı düzenlemeler yapan kullanıcılar için işlem ücretlerinin yüksek olduğu biliniyor. Etherscan’deki verilerin son analizi, sistem maliyetlerinin değiştiğini ve son haftalarda oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

17 Mayıs itibarıyla işlem ücretlerinin 43 gwei’ye (nanoether) ve hatta temel işlemler için yaklaşık 1,59 dolara yükseldiği görülüyor.

Bununla birlikte Binance Akıllı Zinciri’ni inceleyen BscScan verileri ise işlemin aciliyetine bakılmaksızın kullanıcıların transferler için 3 gwei ödemesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Bu karşılaştırmalar analiz edildiğinde Ethereum ve BSC arasındaki işlem ücretlerinin arasındaki farkın açık olduğu ve yatırımcıların daha düşük işlem ücreti sunan BSC’yi tercih etmesinin mantıklı olduğu öne sürülüyor.

Ethereum İşlem Ücretleri PEPE Coin Sebebiyle Mi Yükseldi?

Ethereum ağındaki söz konusu işlem ücreti artışının sebeplerinden birinin popüler meme coin olan PEPE coin olabileceği belirtiliyor.

PEPE coin’e olan talep artışı ve zincir üstü iş rekabeti gerekçesiyle Ethereum işlem ücretlerinin artmış olabileceği düşünülüyor. Nitekim Y-Charts verilerine göre Ethereum’daki işlem ücretlerinin 22 Nisan’da 43 dolar seviyesindeyken 5 Mayıs 2023 itibarıyla 155 dolara yükseldiği görülüyor.

Kaçırma korkusu (FOMO) nedeniyle PEPE coin’e yönelik benzeri görülmemiş talebin, nisan ayının son haftasından mayıs ayının başlarına kadar ücretlerin neredeyse katlanarak artmasıyla aynı zamana denk gelmesinin ise bu iddiayı doğrular nitelikte olduğu belirtiliyor.

Söz konusu işlem ücreti artışının, artan zincir üstü etkinlik dönemlerinde Ethereum’un karşılaştığı ölçeklenebilirlik problemlerini vurguladığı ifade ediliyor.

Ağ etkinliğine bağlı olarak artış gösteren işlem ücretlerinin, geliştiricilerin zincir içi ve zincir dışı ölçeklendirme yöntemleri de dahil olmak üzere uzun ömürlü çözümleri entegre etmek istemelerinin başlıca nedenlerinden biri olduğu söyleniyor.

Bu soruna çözüm bulmak için Ethereum’un, ağın “shards” adı verilen parçalara bölüneceği Sharding’i tanıtacağı belirtiliyor.

Ethereum blok zincirinin bir parçasını oluşturacak alt ağlar şeklinde tanımlanabilecek olan Sharding sayesinde ağın, işlemleri bağımsız olarak işleyeceği ve bu sayede Ethereum geliştiricilerin zincir üzerindeki işlem hacmini ölçeklendirerek ücretleri düşürmeyi amaçladığı belirtiliyor.

Henüz bir fikir olduğu bilinen Sharding üzerindeki çalışmaların halen devam ettiği ifade ediliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.