Kripto para dünyası, Kuzey Koreli hacker’lar tarafından gerçekleştirilen ve 100 milyon dolardan fazla zarara yol açan büyük bir saldırıyı konuşuyor. Merkeziyetsiz cüzdan uygulaması Atomic Wallet, kullanıcıların varlıklarını güvenli bir şekilde saklamakla tamamen kendilerinin sorumlu olduğu bir merkeziyetsiz cüzdan (non-custodial) olmasıyla biliniyor. Ancak, bu saldırı, cüzdanın güvenlik vaadini sarsmış görünüyor. Saldırının büyüklüğüne rağmen, Atomic Wallet henüz bu büyük kayıpların kök nedeni hakkında herhangi bir açıklama yapmadı .

Merkeziyetsiz bir cüzdan olan Atomic Wallet, kullanıcıların tüm coinlerini kaybetmelerine neden olan büyük bir saldırıya uğradı. Atomic Wallet, kullanıcıların fonlarını güvende tutmaktan tamamen sorumlu oldukları fikrine dayandığından, bu beklenmedik ihlal kripto topluluğunda şok dalgaları yarattı.

Atomic Wallet Açıklama Yapmadı

Bu durum, şirketten açıklama ve güvence bekleyen kullanıcılar arasında endişe yaratmış durumda. Olayın büyüklüğüne rağmen, Atomic Wallet henüz bu önemli kayıpların temel nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

Bazı kullanıcılar, Atomic Wallet’ın durumu ele alma şekline dair rahatsızlıklarını Twitter üzerinden ifade ettiler. Bir kullanıcı, Atomic Wallet’ın kendisini neden uyarmadığı ile ilgili bir soruya yanıt aradı. Bir diğer kullanıcı, Atomic Wallet’ın duruma dair güncellemelerin yetersiz olduğunu belirtti .

Atomic Wallet Hack’ini Kim Yaptı?

Blok zinciri analiz şirketi Elliptic, bu hırsızlığı ünlü Lazarus Grubu’na bağladı. Lazarus Grubu, çeşitli hırsızlıklar yoluyla 2 milyar dolardan fazla kripto varlık çalmaktan sorumlu olduğuna inanılan bir grup. Elliptic, bu saldırının, Lazarus Grubu’na açıkça atfedilen ilk önemli kripto hırsızlığı olduğunu ifade etti .

Saldırının ardından Elliptic, uluslararası araştırmacılar ve borsalarla iş birliği yaparak ve kaynaklarını çalınan varlıkları geri kazanmak için seferber ederek hırsızlığın peşini bırakmadı. Şirketin çabaları, çalınan fonların 1 milyon dolarının dondurulmasını sağladı. Ancak, bu fonların dondurulmasına yanıt olarak, hırsızın davranışlarını değiştirdiği ve çalınan varlıkları aklamak için Rusya merkezli Garantex borsasını kullanmaya başladığı belirtildi .

Elliptic tarafından yapılan bir analize göre, Atomic Wallet soygunundan kaynaklanan kayıplar şu anda 100 milyon doların üzerinde. Bu endişe verici rakam, tahmini 5 bin 500 kripto cüzdanını tehlikeye atan saldırının ciddiyetini vurguluyor.

Kuzey Kore’ye Bağlantılı Hack Saldırıları Sürüyor

Son saldırı, 7,5 milyon dolarlık bir kayıpla sonuçlanan Jimbos Protokolü’nün yakın zamanda istismar edilmesi ve mayıs ayında Tornado Cash’in yönetiminin kontrolünü ele geçiren kötü niyetli bir teklif de dahil olmak üzere bir dizi önemli ihlalin arkasından geldi. Blok zinciri analiz firması Chainalysis raporuna göre, bu son saldırı, 2022’de kripto hırsızlarının toplamda 3,8 milyar dolar çaldığı, bu durumun önemli bir kısmının Kuzey Kore’ye bağlı saldırılardan kaynaklandığı ve birçok hedefin merkeziyetsiz finans protokollerine odaklandığı dikkate alındığında, dikkat çeken bir dizi ihlalin sonuncusu oldu .

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.