ABD merkezli büyük kripto para madencilik şirketlerinden biri olan Marathon Digital, şubat ayında mining ile elde ettiği tüm Bitcoin’i sattı. Bu, 2023 yılı öncesi elindeki varlıklardan hiçbirini satmamış olan şirket için üst üste ikinci aylık satış oldu.

Marathon Digital, Bitcoin ekosistemini desteklemeye ve güvence altına almaya odaklanan bir dijital varlık teknolojisi şirketi olarak tanınıyor. Halka açık en büyük Bitcoin madencilik şirketlerinden biri olan Marathon Digital, şubat ayında çıkardığı 683 Bitcoin’den 650’sini sattı.

Şirket Bitcoin’leri, operasyonel harcamaların karşılanmasına yardımcı olmak ve diğer kurumsal hedefler için sattığını bildirdi. Marathon, bu yılın ilk ayında da bin 500 Bitcoin satarak elindeki Bitcoin’leri ilk kez elden çıkarmış oldu.

Şubat Ayında Bitcoin Varlığı 8 Bin 260’a Çıktı

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Fred Thiel’e göre, şubat ayındaki işlemlere rağmen Marathon’un 31 Ocak 2023’te 8 bin 90 olan sınırsız Bitcoin varlığı 28 Şubat’ta 191,2 milyon dolar değerinde olan 8 bin 260’a yükseldi.

Satış kararı, Marathon’un yaklaşımını, geçen yıl ürettiği Bitcoin’lerin bir kısmını satmaya başlayan Riot Platforms gibi birkaç rakibinin yaklaşımıyla aynı çizgiye getiriyor. Ocak ayından önce Marathon, Mayıs 2022’de şirketin bir noktada satıcı olabileceğini belirtmesine rağmen çıkarılan Bitcoin’ini elinde tutmaya devam eden birkaç madencilik şirketi arasında yer alıyordu.

Öte yandan, Marathon bir ay önce 11 EH/s olan saniyede 14 exahash (EH/s) işlem gücüne şubat sonunda sahip olduğunu ve 2023’ün ortalarına doğru 23 EH/s’ye ulaşmayı planladığını söyledi. Açıklamaya göre şirket, şubat ayını 219,7 milyon dolar tutarında kısıtlanmamış nakit ile kapattı.

Marathon’un elinde şu anda toplam 11 bin 392 BTC bulunuyor, bunun yaklaşık 8 bin 260 BTC’si (yaklaşık 191,2 milyon dolar) 28 Şubat 2023 itibarıyla kısıtlanmamış durumda.

Marathon Digital Bazı Sonuçları Yeniden Açıklayacak

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan bir soruşturmanın teknik muhasebe sorunlarını ortaya çıkarmasının ardından şirket, kazanç raporu sunumunu iptal etti. Ayrıca onaylı 2021 sonuçlarının bazı bölümlerini ve 2022’den itibaren denetlenmemiş üç aylık raporları yeniden düzenlemesi gerekeceğini söyledi. Riot Platforms perşembe günü yaptığı açıklamada, şirketin Bitcoin varlıkları için değer düşüklüğü hesaplamaları konusunda muhasebe firması tarafından ortaya çıkarılan zorluklar nedeniyle SEC ile 10-K dosyalamalarını erteleyeceğini söyledi.

Şubat ayında, Marathon’un madencilik cihazlarının Applied Digital’in Teksak’taki tesisine kurulumu tamamen tamamlandı. Ayrıca, ay boyunca Applied Digital’in Kuzey Dakota’daki tesisinde Marathon’un S19 XP cihazlarının yaklaşık 4 bin 100 adedi kuruldu.

Yeni yılda yüzde 80’den fazla artış kaydeden Marathon’un hisseleri perşembe günü mesai sonrası işlemlerde çok az değişiklik gösterdi. Bugüne kadar yüzde 42 yükselen Bitcoin son 24 saatte yaklaşık yüzde 4 düştü.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.