Metaverse konusuna ilgisi ile bilinen Meta CEO’su Mark Zuckerberg, zamanının ciddi bir bölümünü yapay zeka çalışmalarına ayırmaya başladığını söyledi.

Metaverse çalışmaları kapsamında bir zamanlar Facebook olan şirket ismini bile Meta olarak değiştiren CEO Mark Zuckerberg, yapay zeka alanına odaklanmaya başladığını belirtti.

Şirketin sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri geliştiren Metaverse bölümü olan Reality Labs’a milyarlarca dolar yatırım yaptığı bilinen CEO, gittikçe gündemde daha fazla yer kaplayan yapay zeka ile ilgili fikirlerini paylaştı.

Yatırımcılarla yaptığı bir görüşmede konuşan Zuckerberg’in, Meta’nın “yapay zekayı milyarlarca insana faydalı ve anlamlı bir şekilde tanıtma fırsatına” sahip olduğunu söylediği aktarıldı.

Yapay zekaya odaklanma kararı, Zuckerberg’in hissedarlardan gelen Metaverse eleştirilerine bir dereceye kadar teslim olduğu şeklinde yorumlandı.

Zuckerberg: “Metaverse Vizyonundan Uzaklaşmıyoruz”

Yatırımcılarla gerçekleştirilen toplantıda Zuckerberg, “WhatsApp ve Messenger’daki sohbet deneyimlerini, Facebook ve Instagram’daki gönderiler ve reklamlar için görsel oluşturma araçlarını ve zamanla video ve çok modlu deneyimleri keşfediyoruz.” dedi.

Bu araçların sıradan kullanıcılardan içerik üreticilerine ve işletmelere kadar herkes için değerli olacağını düşündüğünü belirten CEO, “Örneğin, bu deneyimi tamamladığımızda iş mesajlaşması ve müşteri desteği için yapay zeka temsilcilerine büyük ilgi gösterilmesini bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Zuckerberg, bu hamlenin zamanla avatarları, nesneleri ve dünyaları birbirine bağlamak için kodları çok daha kolay oluşturabilecekleri Metaverse çalışmalarına da genişleyeceğini belirtti.

Üretken yapay zekanın Meta’nın her ürününe nüfuz edeceğini ve yapay zeka altyapısında geri kalmadıklarını söyleyen ünlü CEO, Metaverse’ü terk ettiği yorumlarına yanıt vermeyi ihmal etmedi.

Yapay zekanın ötesinde odaklandıkları diğer büyük teknoloji alanının Metaverse olduğunu vurgulayan Zuckerberg, “Bir şekilde Metaverse vizyonuna odaklanmaktan uzaklaştığımıza dair bir söylenti çıktı. Bunun doğru olmadığını peşinen söylemek istiyorum.” dedi.

Meta’nın Horizon Worlds Platformu 5 Ay Gecikti

Zuckerberg’in şirketinin sürekli yatırım yaptığı Metaverse departmanı olan Reality Labs’in, kullanıcıların bilgisayarları veya akıllı telefonları aracılığıyla erişebileceği bir Horizon Worlds sürümünü hala piyasaya sürememiş olması dikkatleri çekti.

Zuckerberg geçen yılın nisan ayında, günlük 65 milyon kullanıcısı olduğu bilinen çok oyunculu sanal evren platformu Roblox’a rakip olması planlanan Horizon Worlds’ün 2022’in sonunda piyasaya sürüleceğini söylediği aktarıldı.

2023’ün neredeyse beşinci ayına gelinmesine rağmen henüz bir ürünün ortaya çıkmamış olması çeşitli çevreler tarafından eleştirilirken 2022 yılında 14 milyar dolar zarar açıklanan Reality Labs departmanının 2023 ilk çeyrekte 4 milyar dolar harcadığı kaydedilmişti. Reality Labs 2022 yılında 14 milyar dolar zarar etmişti.

Konuya ilişkin yapılan bir açıklamada Meta, buna hazırlıklı olduklarını ve departmanın 2023 zararının 2022’yi geçmesini beklediklerini ifade etmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Love Hate Inu - Geleceğin Meme Coini

Puanımız

Logo_LoveHateInu
  • Dünyanın İlk Web3 Oyla-Kazan Platformu
  • Önemli Konularda Oy Ver, $LHINU Tokeni Kazan
  • Güvenli, Sağlam ve Anonim Oylama
  • Rug Pull Korumalı - Tokenlerin %90'i Ön Satışta
  • $LHINU Tokenlerini Stake Ederek Oylama Gücünü Arttır
Logo_LoveHateInu
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.