Mastercard CFO’su Sachin Mehra, kripto paraları büyüme için potansiyel bir fırsat olarak gördüğünü açıkladı.

Ürünlerini çeşitlendirmek ve müşteri erişimini genişletmek isteyen ödeme devi Mastercard’ın CFO’su Sachin Mehra, e-ticaret ve kripto işlemlerinin gelişmek için doğru bir alan olabileceğine inandığını dile getirdi.

Büyük Şirketlerin Kriptoya Güveni Zamanla Artıyor

Büyüme hızı göz önüne alındığında kripto para endüstrisini görmezden gelmek gittikçe zorlaşıyor.

Birkaç yıl önce Visa ve Mastercard gibi ödeme devleri, sözde suçluların egemen olduğu bu sektöre açılmayı muhtemelen hayal etmiyordu. Ancak pazar büyüdükçe ilk günlerde sektöre hakim olan şüphelerin asılsız olduğu da ortaya çıktı.

Sonuç olarak pek çok büyük şirket işletmelerinin ürünlerini çeşitlendirmek ve daha geniş bir hedef kitleye hitap edebilmek için kripto para endüstrisinden nasıl fayda sağlayabileceğini araştırmaya başladı.

Mastercard Kredi Kartı İle Kripto Satın Almak Mümkün Olacak

Son zamanlarda ödeme devi Mastercard, kripto para sektörüne olan ilgisiyle alakalı oldukça şeffaf davranıyor.

Şirket, 2021’de belirli kripto para birimlerini doğrudan Mastercard ağına eklemekten bahsetmiş ancak regülasyona ilişkin eksiklikler sebebiyle çok fazla dijital varlık eklemenin mümkün olmayacağını da dile getirmişti.

Geçtiğimiz Haziran ayında ise NFT ticaretini etkinleştirmek için pek çok kripto şirketiyle iş birliğine giden astercard, ‘ödeme ağını Web3’e taşıyacağını’ ve banka ve kredi kartlarıyla NFT satın alma işlemlerini mümkün kılacağını duyurmuştu.

Tüm bu gelişmeler ışığında Mastercard’ın büyük ihtimalle stablecoin desteği eklemeye odaklanacağı söyleniyor.

İtibari para birimini baz alarak geliştirilen dijital varlıklar olan stablecoinler, diğer kripto varlıklarına nazaran daha sıkı bir şekilde regüle ediliyor. Aynı durum dijital Pound gibi dijitalleştirilmiş para birimleri için de geçerliliğini koruyor.

Mastercard kendisini, müşterileri için kripto para sektörüne bir giriş/çıkış kapısı olarak konumlandırıyor. Müşterilerini sektöre dahil olmaya ikna etmek yerine katılım için gerekli araçları sağlamayı amaçlıyor.

Dolayısıyla müşterilerin kredi kartlarını kullanarak kolayca kripto satın almalarına ve Mastercard’ın kabul edildiği yerlerde kripto para birimiyle harcama yapmalarına olanak tanıyacağı anlamına geliyor.

Mastercard gibi ödeme şirketlerinin kripto para birimini tam olarak desteklemesi için gidilecek elbette daha çok yol var.

Bununla birlikte Mastercard’ın kriptoyu bir büyüme fırsatı olarak görmesi, kripto regülasyonlarının zamanla netlik kazanması ve merkez bankaları tarafından çıkarılacak yeni paraların piyasaya sürülmesi ile kripto dünyasının arkasındaki desteğin katlanarak artacağı söylenebilir.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.