Türkiye’deki finans piyasalarını izleyebilme, analiz edebilme ve hisse senetlerinde işlem yapabilme olanağı sunan Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri, kripto para borsası sektörüne yönelik çözümler üretmek için kolları sıvadı.

Türkiye’de 2003 yılından itibaren faaliyet gösteren ve geçtiğimiz yıl mart ayında halka arz olan Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri (MTRKS), kripto para sektörüne girmek için altyapı yazılım çalışmalarına başladı.

Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)’ta yayınlanan duyuruda Matriks’in kripto para sektörüne yönelik çözümler üretmeye karar verdiği açıklandı. KAP’taki açıklamada, söz konusu kararın yönetim kurulunun oy birliği ile alındığını vurguladı.

İlk Hedef İşlem Platformu Oluşturmak

Şirket yaptığı duyuruda, finansal piyasalarda yatırımcı ve kuruluşların dijital varlıkların alım satımlarında ihtiyaç duyabileceği altyapı, işlem platformu ve analiz araçları üzerine gerekli yazılım ve çözümlerin üretilmesine karar verdiklerini açıkladı. Şirket, ilk aşamada, kripto para borsası olarak tanımlanan işlem platformunun altyapı yazılım çalışmalarının başlatılacağını kaydetti.

KAP Duyurusu MTRKS Hisse Senedi Fiyatını Yükseltti

Şirket, 19 yıldır Türkiye’de finansal bilgi dağıtımı konusunda çözümler üretiyor. Matriks’in bireysel ve kurumsal yatırımcılara yönelik toplamda 33 ürünü bulunuyor. Ürünleri arasında, piyasalarla ilgili haber, açıklama ve raporların sunumu, algoritmik ticaret robotlarının entegre çalışabildiği işlem terminalleri, özel indikatörler gibi birçok özel çözüm yer alıyor.

2021 yılının Nisan ayında 22,50 TL’den halka arz edilen Matriks, önceki gün KAP açıklamasının ardından yaklaşık yüzde 12’lik bir yükselişle şu anda 80,20 TL seviyelerinden işlem görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.