Türkiye’nin tanınmış ekonomi figürlerinden biri ve aynı zamanda eski bir başbakan yardımcısı olan Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki akşam açıkladığı yeni kabinede 5 yıl aradan sonra yeniden Hazine ve Maliye Bakanı olarak ilan edilerek görevi Nureddin Nebati’den devraldı. Şimşek’in kripto paralar hakkındaki düşünceleri de kripto topluluğu tarafından merak konusu oldu.

Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında yeni kabine merakla bekleniyordu. Özellikle ekonomi tarafında olacak kişiler fazlasıyla merak ediliyordu. Hazine ve Maliye Bakanı, beklentiler doğrultusunda Mehmet Şimşek oldu.

Mehmet Şimşek, 2009 ve 2015 yılları arasında da Maliye Bakanı olarak görev yapmış, sonrasında koltuğunu Naci Ağbal’a devrederek Başbakan Yardımcısı olmuştu. Şimşek, Temmuz 2018’e kadar bu görevde kaldıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesiyle ayrılmıştı.

Mehmet Şimşek Kriptoya Mesafeli

Şimşek’in geçmişte kripto paralarla ilgili söylediklerine bakıldığında ise kendisinin sektöre karşı mesafeli olduğu görülüyor.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı, Aralık 2017’de attığı bir tweet’te “Bitcoin finans tarihinin en büyük balonu olan Lale çılgınlığını geçmiş. Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir.” ifadelerini kullanmıştı.

Şimşek, 2018 yılında da kripto paralarla ilgili risklere dikkat çekerek, “Finansal İstikrar Komitesi toplantısında, Türkiye’de yasal bir dayanağı olmayan kripto paralara ilişkin düzenlemelerin geliştirilmesi için çalışma grubunun oluşturulmasına karar verdik. Kripto paraların riski yüksek ve işlemlerin hiçbir güvencesi yok.” tweet’ini atmıştı.

Bakan yine, Mart 2018’de G20 Bakanlar Zirvesi’nin ardından kripto paralarla ilgili Twitter hesabından bir paylaşımda bulunmuştu. Paylaşımda, “Mesaj çok net: Kripto paralardan kaçınılmalı. Blockchain teknolojisi ise birçok alanda hizmet sunumunu devrimleştirebilir” ifadelerine yer vermişti.

Şimşek son olarak, 2018’de CNN Türk’te katıldığı “Ne Oluyor?” adlı programda, “Kripto paraların akıbetine ilişkin dünyada ortak bir fikir yok. Ciddi soru işaretleri var. Biz Türkiye’de dijital para üzerine kendimize özgü bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Dijitalleşmeyi, fintech konusunda ilerlemeyi çok önemsiyoruz. Fakat spesifik olarak kripto para birimleri noktasında biz mesafeliyiz, bunu riskli görüyoruz. Vatandaşlarımıza da bunların getirdiği risklerle ilgili uyarılarda bulunduk.” şeklinde konuşmuştu.

“Türkiye’nin Rasyonel Bir Zemine Dönme Dışında Bir Seçeneği Kalmamıştır”

Şimşek’in devir teslim törenindeki bazı sözleri de son zamanlarda oldukça konuşulmaya başladı. Görevi Nureddin Nebati’den devralan Şimşek, “Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası doğumlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjoktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz” dedi. Şimşek vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarına başlayacaklarının da altını çizdi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.