Otomobil üreticisi Mercedes-Benz, ABD’deki araçlarına OpenAI şirketinin popüler üretken yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT’yi ekleme kararı aldı.

Alman otomobil markası Mercedes-Benz’in resmi internet sitesinde yapılan 15 Haziran tarihli açıklamada, Mercedes’in sesli asistanı Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi’nin (MBUX) ChatGPT desteğiyle yeniden yapılandırıldığı duyuruldu.

ABD’deki 900 bin adet araç için ChatGPT destekli bir sesli asistan sisteminin test edilmeye başlandığını belirten şirket, opsiyonel beta özelliğin MBUX arayüzüne sahip tüm araç sahipleri tarafından kullanılabileceğini ifade etti.

Mercedes-Benz’e Yapay Zeka Entegrasyonu

Halihazırda başarılı bir yapısı bulunan MBUX’un ChatGPT ile bir araya getirilerek kullanıcı deneyiminin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Mercedes sürücülerinin yapay zeka destekli sesli asistana kaydolmak için araçlarında otururken “Hey Mercedes, beta programına katılmak istiyorum.” demesi gerekiyor.

Araç sürücüleri ayrıca Mercedes Me uygulaması üzerinden de programa kayıt olabiliyor.

Yaptığı açıklamada şirket OpenAI’nin ChatGPT’sinin tercih edilmesine gerekçe olarak “Çoğu sesli asistan önceden tanımlanmış görevler ve yanıtlarla sınırlıyken ChatGPT, doğal dil anlayışını büyük ölçüde geliştirmek ve yanıt verebileceği konuları genişletmek için büyük bir dil modelinden yararlanıyor.” dedi.

MBUX sistemine entegre edilen ChatGPT desteğiyle kullanıcılar sesli asistana sürüş deneyimi veya sürüşle ilgili olmayan konularla ilgili sorular sorabilecek.

ChatGPT Yapay Zeka Desteği 3 Ay Denenecek

Açıklamasında güvenlik konusuna büyük önem verdiklerini belirten Mercedes-Benz, sesli asistan tarafından toplanan sesli komutların ve verilerin tamamen Mercedes-Benz kontrolünde olduğunu, bu verilerin Mercedes Intelligent iCloud sisteminde depolanacağını ve burada anonim hale getirilerek analiz edileceğini vurguladı.

Şirket, “Müşterilerimiz, veri gizliliğinin mümkün olan en iyi şekilde korunmasını sağlamak için bize her zaman güvenebilirler. Her şey tek bir büyük hedef için: Mercedes’inizle olan ilişkinizi yeniden tanımlamak.” ifadelerini kullandı.

Opsiyonel beta seçeneğiyle devreye alınan ChatGPT desteği programına şu an yalnızca ABD sınırları içerisinde yaşayan kullanıcılar katılabiliyor.

Üç ay sürmesi beklenen test aşaması sonrasında verileri analiz edecek olan şirket, ChatGPT desteğinin daha fazla geliştirilip geliştirilmeyeceğini değerlendirecek.

İlgili Haberler ve İçerikler