Meta’nın metaverse ile ilgili bölümü Reality Labs bu yılın ikinci çeyreğinde 3,7 milyar dolar faaliyet zararı açıkladı, ancak sosyal medya devi metaverse geliştirmeye “tamamen bağlı” kaldığını söyledi.

Meta, adını Facebook olarak değiştirmeden önceki en iyi çeyrek dönemlerinden birini geçirdi. Şirket, 2023’ün ikinci çeyreğinde Wall Street beklentilerini aşarak ve reklam işinin geçen yılki durgunluğun ardından toparlandığına işaret ederek gelirde yüzde 11’lik sağlıklı bir artış sağladı. Bu da yatırımcılar için rahat bir nefes oldu çünkü geçen yıl bu zamanlar Mark Zuckerberg’in şirketi ilk kez üç aylık gelir düşüşü kaydetmişti

Meta’nın çarşamba günü açıklanan son kazanç sonuçlarına göre, birim bu yılın ikinci çeyreğinde 276 milyon dolar gelir elde ederken, geçen yılın aynı döneminde bu rakam 452 milyon dolardı.

Yapay Zeka ve Metaverse Vizyonuna Tam Bağlılık

Meta CEO’su Mark Zuckerberg kazanç raporu konferansında “Yapay zekaya yatırımlarımız devam ederken metaverse vizyonuna da tamamen bağlı kalmaya devam ediyoruz. Bu iki büyük önceliğimiz üzerinde uzun yıllardır paralel olarak çalışıyoruz, birçok yönden de bu iki alan birbiriyle örtüşüyor ve birbirini tamamlıyor.” dedi.

İkinci çeyrekteki 3,7 milyar dolarlık zarar, bölümün bir önceki çeyrekte 4 milyar dolar ve geçen yılın aynı çeyreğinde 2,8 milyar dolar zarar bildirmesinin ardından geldi.

Yaşanan ağır kayıplara rağmen Zuckerberg, şirketin hem metaverse hem de yapay zekanın potansiyeline hala inandığını söyledi.

Zuckerberg, “Bu görüşmelerin birçoğunda, kullandığımız iki teknolojik dalganın yakın vadede yapay zeka ve uzun vadede metaverse olduğunu söyledim.” dedi.

Genel olarak Meta, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artışla bu çeyrekte 7,79 milyar dolar kâr elde etti. Çeyrekte geliri yıllık bazda yüzde 11 artarak 32 milyar dolara ulaştı.

Meta’nın Hisse Senedi Fiyatı Da İyimserliği Yansıttı

Meta’nın hisse senedi 2022’ye kadar ani düşüş yaşarken şimdi tekrar tırmanıyor. Meta’nın hisseleri çarşamba günü yüzde 1,39 artışla kapandı. Mesai sonrası işlemlerde de yüzde 6,89 artış gösterdi. Piyasalar kapandıktan sonra hisse başına yaklaşık 298 dolardan işlem gördü.

Meta CFO’su Susan Li, 2.çeyrek 2023 kazanç raporunda şirketin Reality Labs’in faaliyet kayıplarının daha da artmasını beklediğini yazdı. Ancak kamuoyu Meta’nın metaverse vizyonuyla hala ilgilenmiyor gibi görünüyor. Apple da bu çeyrekte AR/VR ringine girdi ve 3 bin 499 dolarlık Vision Pro AR başlığını duyurdu. Uzun zamandır beklenen bu ürün, ortalama bir tüketicinin maddi olarak ulaşabileceği bir ürün değil, ancak Meta, Apple ile rekabet edeceği ve Quest 3 başlığını piyasaya süreceği sonbahar için hazırlanıyor. Bir renkli karma gerçeklik başlığı olan “Quest 3” 499 dolara satılacak. Bu çok düşük bir fiyat değil ama 3 bin 499 dolardan çok daha erişilebilir görünüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.