Çok sayıda sosyal medya platformunun çatı şirketi Meta, Facebook ve Instagram’daki NFT desteğini sonlandırma kararı aldığını açıkladı.

Meta Ticaret ve Finansal Teknolojiler Başkanı Stephane Kasriel pazartesi günü yaptığı açıklamada, Meta’nın Facebook ve Instagram’daki NFT çalışmalarını sonlandırdığını söyledi.

Konuya ilişkin olarak Meta sözcüsü Joshua Gunter ise bu kararın, Meta’nın Instagram’da NFT basma ve satma testlerinin yanı sıra NFT’leri Instagram ve Facebook’ta paylaşma özelliğini de sonlandıracağı anlamına geldiğini belirtti.

Meta, 2022’nin mayıs ayında Instagram’da NFT desteğini test etmeye başlamış ve temmuz ayında bu özelliği Facebook kullanıcılarına da açmıştı.

Meta NFT Desteğini Neden Sonlandırıyor?

Twitter hesabından yaptığı bir paylaşım dizisinde NFT desteği ile ilgili güncel durum bilgisi paylaşan Kasriel, “Şirket genelinde odağımızı artırmak için neye öncelik vereceğimizi gözden geçiriyoruz.” dedi.

Kasriel, içerik üreticileri, kullanıcıları ve işletmeleri desteklemenin başka yollarına odaklanabilmek için dijital koleksiyon ürünlerini (NFT) şimdilik azalttıklarını ve bunun yerine Reels ürünü için mesajlaşma ve para kazanma özelliği ile Meta Pay ürününü iyileştirmeye odaklanacaklarını belirtti.

NFT desteğinin sonlandırılmasının, CEO Mark Zuckerberg’in 2023 yılını “verimlilik yılı” olarak ilan etmesinin bir sonucu olduğu öne sürüldü.

Kasriel’in paylaşımlarına Twitter topluluğundan hem eleştirel hem de destekleyici yorumlar geldiği görüldü.

Meta, 10 Bin Çalışanı İşten Çıkarma Kararı Aldı

NFT desteğinin sonlandırılması kararı da dahil olmak üzere bir dizi kararlar alarak yeniden yapılanmaya giden ve 2023 yılının verimlilik yılı olacağı vurgusu yapan Meta Platforms’un işten çıkarma yapacağı söylentileri de doğrulandı.

Şirket tarafından yayımlanan 14 Mart tarihli detaylı basın açıklamasında Zuckerberg’in bir dizi karar aldığı ve 10 bin çalışanın işten çıkarılacağı aktarıldı.

Açıklamada, şirketin 10 bin çalışan ile yollarını ayıracağı ve 5 bin açık iş pozisyonunun kapatılacağı belirtildi.

Verimliliği artırmak amacıyla düşük öncelikli projelerin iptal edileceğinin de ifade edildiği açıklamada Meta Platforms’un doğru ölçeklendirilebilmesi için liderlik ekibi tarafından başka önlemlerin alınacağı ve işe alım ekibinin de küçültüleceği bilgisine yer verildi.

Zuckerberg’in ayrıca mevcut makroekonomik duruma değinerek “yeni ekonomik gerçekliğin” uzun yıllar devam edebileceği ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiği yorumunu yaptığı görüldü.

Meta’nın yeniden yapılanma girişiminin maliyetinin, kıdem tazminatları ve benzeri diğer harcamalar dahil olmak üzere 3 ila 5 milyar dolar civarında olması bekleniyor.

İşten çıkarmaların şirket genelinde Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanacağı tahmin edilirken son işten çıkarmaların ardından şirketin yalnızca 5 ay içerisinde 21 bin kişinin işine son vermiş olacağı ifade ediliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler