Facebook’un sahibi olan Meta, Twitter’ın zayıflıklarından faydalanmak amacıyla yeni bir mikroblog hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

Şu anda kod adı P92 ya da Barcelona olan yeni platformun Instagram ile kısmen entegre olacak metin merkezli bir uygulama olması planlanıyor. Amaç, Mastodon’un ActivityPub protokolünü kullanarak merkeziyetsiz ve birlikte çalışabilir bir karşılaşma sağlamak.

Son zamanlarda, Meta’nın gelecek platformuna ilişkin açıklanmayan bilgiler, şirketin sınırlı sayıda içerik oluşturucuyla yürüttüğü gizli görüşmelerden ortaya çıktı. Meta ile toplantı yapan bir geliştiriciye göre, görüşmeler haziran ayının sonuna doğru olası bir lansmana işaret ediyor.

Sosyal ve influencer pazarlama alanında eğitmenlik yapan Lia Haberman, Twitter’da Meta’nın kısa süre önce başlattığı uygulamayı gösteren bir fotoğraf paylaştı. Haberman, Meta’nın yeni uygulamasının Twitter’a çok benzediğini belirtti.

Meta’nın Yeni Uygulamasının Özellikleri

Önerilen merkeziyetsiz uygulama, Instagram’ın temel ilkelerine dayalı olarak inşa edilecek ve Mastodon gibi diğer uygulamalarla birlikte çalışabilirlik sağlayacak. Önerilen sistem, kullanıcıların Instagram kimlik bilgilerini kullanarak birleşik bir oturum açma işlemi aracılığıyla kimliklerini doğrulamalarını sağlayacak ve böylece önceden var olan takipçileriyle senkronizasyonu kolaylaştıracak.

Instagram tanıtıcısının, biyografisinin ve doğrulamasının yeni platforma taşınması, kullanıcı profillerinin ve içeriğinin uygulamalar arası keşfedilebilirliğini, takibini ve etkileşimini mümkün kılacak.

Uygulama, hem takipçileri hem de önerilen içeriği sergileyen merkezi bir akış içerecek. Platform, kullanıcıların maksimum 500 karakter uzunluğunda metinsel güncellemeler oluşturmasına, 5 dakikaya kadar sürebilen bağlantılar, fotoğraflar ve videolar gibi multimedya içerikleri eklemesine olanak tanıyor. Ayrıca, kullanıcılar beğeni yoluyla onaylarını ifade ederek, yorumlarla yanıt vererek ve içeriği başkalarıyla paylaşarak içerikle etkileşime girebiliyor.

Meta tarafından geliştirilen uygulamanın, içerik oluşturucu kontrolleri ve hesap güvenliği özellikleri de dahil olmak üzere bir dizi işlevsellik sunması amaçlanıyor. Kullanıcılar, istenmeyen mesajları zahmetsizce engelleme veya bildirme yeteneğinin yanı sıra yanıtları ve bahsedenleri düzenleme yetkisine sahip olacaklar.

Instagram’da engellenen hesaplar yeni platforma taşınacak ve Instagram’da seçilen gizli kelimeler de korunacak. Ayrıca, uygulama 2 faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirecek ve Instagram’ı yöneten topluluk kurallarının aynısı uygulanacak.

Şu anda, yeni başlatılan platform için para kazanma stratejilerine ilişkin bilgi eksikliği var. İyi tanımlanmış bir yaklaşımın olmaması, potansiyel olarak ilk reklam yerleştirmelerinin aksine organik sosyal stratejilere odaklanıldığını gösteriyor.

Zuckerberg’in Sosyal Medya Hakimiyeti Arayışı

Meta, Instagram, Facebook, WhatsApp ve Messenger’dan oluşan uygulama paketindeki geniş kullanıcı tabanından yararlanma yeteneği sayesinde Mastodon ve Bluesky gibi rakiplerine karşı rekabet üstünlüğüne sahip olduğunu iddia ediyor.

Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook’un diğer sosyal ağ sitelerini kopyalama konusunda bir geçmişi var ve görünen o ki şimdiki hedef Twitter. Facebook’un sahip olduğu Instagram, TikTok ile rekabet etmek için Instagram Reels adlı bir özellik yayınlamıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.