Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta, 2022 yılı dördüncü çeyrek bilançosunu açıkladı. Meta’nın Metaverse departmanının Ekim-Aralık döneminde 727 milyon dolarlık gelire karşılık 4,3 milyar dolar kaybettiği kaydedildi.

Meta Platforms tarafından geçtiğimiz çarşamba günü paylaşılan dördüncü çeyrek bilançosunda, artırılmış ve sanal gerçeklik operasyonlarını içeren Facebook Reality Labs (FRL) bölümünde ciddi miktarda para kaybetmeye devam ettiği görüldü.

FRL departmanı, üçüncü çeyrekteki 3,7 milyar dolarlık zararı dördüncü çeyrekte aşarak 4,3 milyar dolarlık kayıp bildirdi. Analistler FRL departmanının 4,4 milyar dolar kayıp yaşadığı tahmininde bulunmuştu.

Meta’nın geleceğin önemli bir parçası olarak gördüğü ve kaydedilen zararlara rağmen yatırım yapmaya devam ettiği FRL departmanında 2022 yılının tamamında 2,2 milyar dolar gelire karşılık 13,7 milyar dolar zarar yaşadığı belirtildi. Departman, 2021’ı 2,3 milyar dolar gelir ve 10,2 milyar dolar zararla kapatmıştı.

Meta’nın dördüncü çeyrekteki FRL gelirinin ise 285 milyon dolarlık üçüncü çeyreğe göre yükselerek 727 milyon dolar seviyesine çıktığı bildirildi.

Şirketin geçen yılın dördüncü çeyreğinde elde ettiği gelir ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 azalarak 32,2 milyar dolara geriledi. Meta, 2021’in aynı döneminde 33,7 milyar dolar gelir elde etmişti.

Yatırımcılardan Meta’ya Metaverse Harcamalarını Azaltma Çağrısı

Mark Zuckerberg yönetimindeki Meta, kullanıcı büyümesinde yaşanan düşüş ve azalan reklam gelirleri sebebiyle yatırımcıların Metaverse harcamalarını azaltma çağrılarıyla karşı karşıya kalıyor.

Diğer taraftan bilançoya yansıyan zarara rağmen CEO Zuckerberg’in, Metaverse departmanına olan inancını koruduğu ve Reality Labs ekosisteminin önümüzdeki birkaç yıl içinde önemli ölçüde büyümesini beklediği kaydedildi.

Bilanço görüşmelerinde, Meta’nın bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürmeyi planladığı sanal gerçeklik kulaklıklarına ilişkin Zuckerberg’in, bu teknolojinin ileride tüm kulaklıklar ve nihayetinde artırılmış gerçeklik gözlükleri için temel oluşturacağını düşündüğünü belirttiği ifade edildi.

İlerleme belirtileri olarak Zuckerberg’in, Meta’nın ekosisteminde şu anda 1 milyon dolardan fazla geliri olan iki yüzden fazla sanal gerçeklik uygulaması olduğunu ve özelliğin geçen çeyrekte kullanıma sunulmasından bu yana 100 milyondan fazla WhatsApp kullanıcısının animasyonlu avatarlar oluşturduğunu söylediği aktarıldı.

Zuckerberg’in sanal gerçeklik teknoloji geliştikçe kullanıcılar tarafından önce telefonlarda deneneceğine ve ardından Meta uygulamalarında dijital kimlik oluşturmaya başlanacağına inandığı kaydedildi.

CEO Zuckerberg: “2023 Temamız Verimlilik Yılı”

Zuckerberg’in 2022’ye ilişkin “Topluluğumuz büyümeye devam ediyor ve uygulamalarımızdaki güçlü katılımdan memnunum. Facebook, günlük 2 milyar aktif kullanıcıya erişerek bir dönüm noktasına ulaştı. Bu durumda itici güç yapay zeka keşif motorumuz ve Reels segmentinde kaydettiğimiz ilerleme” dedi.

Ünlü CEO’nun ayrıca “2023 yılı için yönetim temamız ‘Verimlilik Yılı’, daha güçlü ve çevik bir organizasyon olmaya odaklandık.” dediği aktarıldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.