Microsoft Windows 11 işletim sistemiyle çalışan bilgisayarlarda iPhone kullanıcıları için iMessage desteğini duyurdu.

Windows Insider programı aracılığıyla ilk olarak birkaç ay önce duyurulan bu özellik, yalnızca Beta veya Sürüm Önizleme kanallarına abone olan kullanıcılar için erişilebiliyordu. Ancak Microsoft’un açıklamasına göre, bu yenilik Mayıs ayının ortalarında tüm Windows 11 kullanıcıları tarafından kolayca kullanılabilecek.

Bu yenilikle birlikte iPhone kullanıcıları artık doğrudan Windows 11 işletim sistemini kullanan bilgisayarlarında telefonlara cevap verebilecek, iMessage üzerinden mesaj gönderebilecek ve telefonlarına gelen bildirimleri görüp yönetebilecek.

Kullanıcılar, ne yazık ki bazı özelliklerden de yoksun kalıyor. Örneğin, grup sohbetleri, fotoğraflar, videolar ve konuşma geçmişi için destek eksikliği bulunuyor. Ancak bütün bunlara rağmen gelen yenilik kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmış durumda. Microsoft’un ileride bu eksiklikleri gidererek kullanıcılara daha güçlü bir deneyim sunacağı tahmin ediliyor.

Microsoft Windows ve iOS Connect’i Duyurdu

Şubat ayının sonundan bu yana Windows Insiders’a ön izleme için sunulan bu yeni özellik, şimdi tüm kullanıcılara sunuluyor. iOS Phone Link dünya çapında 85 pazarda 39 dilde Windows 11 yüklü bilgisayarlarda kullanıma sunuluyor.

Kullanıcıya sunumun başlamış olmasına rağmen Microsoft, tüm müşteri tabanının kapsanmasının birkaç hafta sürebileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca teknoloji şirketi, cihaz uyumluluğunun değişiklik gösterebileceği ve bölgesel kısıtlamaların geçerli olabileceğini söylüyor.

Phone Link, bir süredir Windows bilgisayarları olan Android kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor ve onlara bilgisayarlarından bildirim alma, mesajlara ve hatta aramalara yanıt verme olanağı sağlıyor.

Dahası, bu durum aynı zamanda Apple ve Microsoft’un ticari ve ev bilgisayarları sektöründe yaygın olarak kullanılan Windows’a rağmen kendi tüketicilerine yeterli desteği sağlamadıkları anlamına da geliyor.

Microsoft “iMessage’ın Windows ile entegre edilmesine izin verecek bir boru hattı üzerinde beş yıldan fazla bir süredir çalışıyor. Gelişimin ipuçları ilk olarak Microsoft’un Joe Belfiore tarafından duyuruldu ve şirketin bu tür bir entegrasyona olan taahhüdünü ortaya koydu.” dedi.

Geçmişte de Android akıllı telefonlarda olduğu gibi, Phone Link’in Bluetooth üzerinden iOS cihazlarla senkronize olması bekleniyor. Ancak Microsoft, yalnızca rehberinizdeki kişilere mesaj gönderip alabileceğiniz, bildirimleri geldikçe yönetebileceğiniz ve telefon görüşmeleri yapabileceğiniz için özelliğin ilk başta iPhone kullanıcıları için biraz daha kısıtlı olacağını belirtti.

Phone Link’in iOS sürümünde mümkün olmayan ancak Android akıllı telefonlar için mümkün olan bazı özellikler arasında, film rulosundan resimleri sürükleyip bırakma veya hatta bazı akıllı telefonlarda yer alan bir Android uygulamasını bilgisayarlara doğrudan yansıtmak için uygulama akışını kullanma yeteneği yer alıyor. Bu cihazlara örnek olarak ise Samsung’un Galaxy S serisi örnek veriliyor.

Ek olarak, iPhone kullanıcıları mesaj gönderirken bile bu mesajlarla medya gönderemez veya grup sohbetlerine cevap veremez. Aynı zamanda bu mesajlar oturum bazlı olduklarından sadece telefon doğrudan bilgisayara bağlı olduğunda alınabiliyor.

Microsoft, iOS senkronizasyonunun tüm Windows 11 kullanıcıları tarafından kullanılabilir hale gelmesinin Mayıs ortasına kadar süreceğini söylese de, Windows Insiders’ın yeni özelliğe zaten erişimi bulunuyor.

Phone Link’i kurmak için kullanıcılar, iPhone ve bilgisayarların Bluetooth üzerinden iletişim kurmasını sağlamak için eşleştirme sürecinden geçiriliyor. İlk olarak kullanıcılar, ekranda görüntülenen bir QR kodunu tarayarak ve Phone Link’te görüntülenen kodu iPhone’da görüntülenen kodla karşılaştırarak telefonu doğruluyor ve böylece eşleştirme işlemini tamamlıyor.

Eşleştirme tamamlandıktan sonra, kullanıcının Bluetooth menüsünde iOS ayarlarına girmesi ve bildirimlerin ve telefon aramalarının gelmesi için Windows makinesine tam erişimi etkinleştirmesi gerekiyor.

Son adım olarak ise kullanıcının bilgisayarındaki telefonlarından bildirimler alması ve kişilerine erişmesi için iPhone’unun Bluetooth ayarlarında izin vermek üzere Phone Link’teki talimatları izlemesini gerektiriyor.

iOS için Phone Link yalnızca iOS 14, Windows 11 ve en son Phone Link yazılım güncellemesiyle çalışır. Ancak, iPad OS veya MacOS için bu özellikler henüz erişilebilir değil.

Microsoft’tan Windows 10 Ve 11 İçin Yeni Güncellemeler De Geldi

Microsoft, sadece iMessage desteği sağlamakla kalmayıp bugün Windows 10 ve 11 işletim sistemleri için toplu güncellemeler de yayınladı. Yeni güncellemeler sırasıyla 22621.1635 (KB5025305) ve 19045.2913 (KB5025297) yapı numaralarına sahip ve güvenlik geliştirmeleri dahil olmak üzere birçok yeniliği beraberinde getiriyor. Bu yeniliklerle birlikte kullanıcılara Phone Link de dahil olmak üzere bir dizi farklı özellik daha sunuluyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.