Microsoft, yapay zeka destekli bir araç kullanarak web sitesi inşa etme sürecini kolaylaştırma amacıyla bir girişimde bulundu. Dev şirket, Power Pages için AI destekli bir yardımcı olan Copilot’u tanıttı.

Copilot, verilen ipuçlarına göre metinler, formlar, sohbet botları ve web sayfası düzenlemeleri oluşturabiliyor. Ayrıca resim ve site tasarım temalarını oluşturup düzenleyebiliyor.

Örneğin, bir form oluşturmak isteyen kullanıcılar, ihtiyaç duydukları formu sadece açıklayarak Copilot’un onu oluşturmasını ve gerekli veri tabanı tablolarını otomatik olarak oluşturmasını sağlayabiliyor. Bu tablolar daha sonra Copilot içinde doğal dil kullanarak düzenlenip ekleniyor veya kaldırılıyor.

Microsoft Power Pages Başkan Yardımcısı Sangya Singh, TechCrunch’a e-posta yoluyla verdiği bir röportajda, “Üretici olarak, neye ihtiyacınız olduğunu doğal bir dille anlatıyorsunuz. Web sayfaları tasarlamak, içerik oluşturmak ve web siteniz için karmaşık iş veri formları oluşturmak için Copilot önerilerini kullanıyorsunuz. Artık boş bir sayfadan başlamanıza gerek yok.” dedi.

Yapay zeka kullanarak bir web sitesi oluşturmak, en azından günümüzde, yeni bir fikir değil. Jasper gibi araçlar kopya, resim, düzenlemeler ve daha fazlasıyla ilgilenebilirken, Mixo gibi üreteçler kısa bir açıklama verildiğinde temel bir başlangıç sayfası oluşturabiliyor.

Ancak Singh, Power Pages’daki Copilot’u piyasadaki rakip çözümlerden daha çok yönlü olarak resmederken, bunun tüm spam sitelerini oluşturmak için kullanılabilecek veya kullanılması gereken bir araç olmadığını vurguladı.

Microsoft yöneticisi konuyla ilgili ayrıca şu ifadeleri kullandı;

“Power Pages artık kodsuzdan (siteyi doğal dille tanımlama) düşük koda (tasarım stüdyosunu kullanarak web sitesi tasarımını ve düzenlerini düzenleme) ve profesyonel koda (tanıdık web çerçeveleriyle gelişmiş özelleştirme oluşturma) sorunsuz bir şekilde geçmenize olanak tanıyor. Power Pages için, Power Pages içinde Copilot deneyimleri oluşturmak devrim niteliğinde çünkü bir yapay zeka asistanının doğal dil kullanarak iş verileri merkezli siteler oluşturmasını sağlamak daha önce yapılmamıştır.”

Power Pages’taki Copilot GPT-3.5 Modeli Tarafından Destekleniyor

Singh, OpenAI’nin GPT-3.5 modeli tarafından desteklenen Power Pages’taki Copilot’un olası sorunları azaltmak için “sınırlamalar” içerdiğini ileri sürdü.

Web sitesi oluşturucusu tarafından Copilot’a sağlanan kullanıcı istemlerini kullandıklarını kaydeden Singh, kapsamlı dil modelinden öneriler aldıklarını ve oluşturucuya öneriler sunmadan önce rahatsız edici içeriğin filtrelenmesi gibi kapsamlı işlemler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yöneticiye göre, Copilot’un önerilerinin uygunsuz veya uyumsuz bulunması durumunda, kullanıcılar yapay zeka tarafından üretilen çıktıyı, ek yorumlarla birlikte olumsuz bir geri bildirim mekanizması (baş parmak aşağı işareti) aracılığıyla derhal bildirme seçeneğine sahiptir.

GPT-3.5 tarafından desteklenen yukarıda bahsedilen sohbet robotu ile ilgili olarak, Power Pages kullanıcılarının artık kendi web sitelerine entegre edebilecekleri dikkat çekiyor. Singh, sistemin yanıt vermek için tarayacağı önceden onaylanmış URL’lerin bir listesi gibi koruyucu önlemlerle inşa edildiğini belirtiyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.