En büyük kurumsal Bitcoin yatırımcıları arasında yer alan MicroStrategy Bitcoin satın alımı yaptığını açıkladı.

Bitcoin satın alımları ile sık sık gündeme gelen ABD’li iş zekası, mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan MicroStrategy şirketi yeni bir Bitcoin yatırımı gerçekleştirdiğini bildirdi.

MicroStrategy, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderilen başvuruda Bitcoin başına ortalama 28 bin 16 dolar fiyatla 29,3 milyon karşılığında 1.045 adet Bitcoin satın aldığını beyan etti.

Şirketin 2023 yılındaki ikinci Bitcoin yatırımı olan bu satın alma ile elindeki Bitcoin sayısını 140 bine çıkardığı kaydedildi. Bu yatırım ile şirketin elindeki bir Bitcoin’in ortalama maliyetinin 29 bin 803 dolar olduğu aktarıldı.

MicroStrategy’nin rezervinde bulundurduğu Bitcoin’lerin değerinin ise 4,17 milyar dolara karşılık geldiği belirtildi.

Michael Saylor: “Mutlu Yıllar Satoshi Nakamoto”

MicroStrategy denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan şirket kurucularından Michael Saylor, kişisel Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla Bitcoin satın alımını duyurdu.

Paylaşımda, “MicroStrategy 29,3 milyon dolar karşılığında 28,016 dolar maliyetle 1045 Bitcoin daha almıştır. 04/04/2023 itibarıyla MicroStrategy Bitcoin başına ortalama 29.803 dolar fiyatla 4,17 milyar dolara satın alınan 140.000 Bitcoin’e sahiptir.” ifadeleri kullanıldı.

Bitcoin yatırımı paylaşımının ardından Saylor’un 5 Nisan tarihinde Bitcoin’in yaratıcısı olarak bilinen kişi veya grupların kullandığı isim olan Satoshi Nakamoto için de bir gönderi paylaştığı görüldü.

Eski MicroStrategy CEO’su Saylor, “Mutlu yıllar Satoshi Nakamoto” mesajı ile Bitcoin yaratıcısının doğum gününü kutladı.

Saylor’un en büyük Bitcoin savunucularından biri olduğu ve Bitcoin’in öneminden sık sık bahsettiği biliniyor.

MicroStrategy Bitcoin’e Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

Mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sunan MicroStrategy, bir önceki satın alımını 23 Mart tarihinde yapmıştı. Şirket, o dönem 161 milyon dolar karşılığında ve BTC başına ortalama 23 bin 238 dolar maliyetle 6 bin 455 Bitcoin satın almıştı. Şirket ayrıca iflas eden Silvergate Bank’an aldığı 205 milyon dolarlık kredinin geri kalanını da ödediğini söylemişti.

MicroStrategy’nin ilk Bitcoin satın alım işlemi ise 2020 yılının Ağustos ayında gerçekleşmişti. O günden bu yana Bitcoin yatırımlarına devam eden MicroStrategy’nin 300 milyar dolardan fazla zararı bulunmasına rağmen

dijital varlığa büyük bir güven duyduğu biliniyor.

Güncel CoinGecko verilerine göre Bitcoin an itibarıyla 28 bin 66 dolardan işlem görüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler