MicroStrategy CEO’su Michael Saylor 33 yıllık görevini bırakma kararı aldı. Saylor, şirketin kurulduğu 1989 yılından bu yana MicroStrategy’de CEO olarak görev yapıyordu.

Saylor son yıllarda Bitcoin satın almak için borç satışları da dahil olmak üzere MicroStrategy’nin fonlarını kullandı.

CEO’luk koltuğunu devreden Saylor şirkette yönetim kurulu başkanı olarak çalışmaya devam edecek. MicroStrategy’nin şu anki Başkanı Phong Le, CEO koltuğunu devralacak. Söz konusu görev devirleri 8 Ağustos’ta gerçekleşecek.

İstifası hakkında konuşan Saylor, başkan olarak yeni görevinde şirketin Bitcoin varlıklarına daha fazla odaklanabileceğini belirtti. MicroStrategy, halka açık şirketler arasında en büyük kurumsal Bitcoin hazinesine sahip bir şirkettir.

Saylor, şirketin ikinci çeyrek kazanç raporu yayınlarken yönetim kurulu başkanı olarak görev yapacağını ve şirketin Bitcoin satın alma stratejisine öncülük ederek yatırım komitesi başkanlığını üstleneceğini söyledi.

Michael Saylor, özellikle Bitcoin Madencilik Konseyi ile yaptığı çalışmalar aracılığıyla Bitcoin’i tanıtmaya ve Bitcoin ile ilgili eğitimlere odaklanacağını açıkladı. Saylor, Küresel Bitcoin topluluğunun sözcüsü ve temsilcisi olarak görev yapacak.

Saylor yaptığı açıklamada ayrıca, CEO ve Başkanlık görevlerini ayırmanın şirketin iki ana stratejisini sürdürmeyi sağlayacağını söyledi. Bu stratejiler, kurumsal analitik yazılım operasyonlarını büyütmek ve Bitcoin’i elinde tutmak.

Öte yandan Phong Le, bunun “her zamanki gibi bir görev değişimi” olduğunu söyleyerek değişiklikler hakkında açıklamada bulundu. Phong Le yaptığı açıklamada, MicroStrategy’nin Bitcoin satın alma stratejisini düzenlerken kurumsal yazılım şirketinin yönetimine odaklanmaya devam edeceğini belirtti.

Le, Temmuz 2020’den bu yana MicroStrategy’nin başkanı olarak görev yapıyor. Ayrıca, 2015’te şirkete katılmasından bu yana çeşitli üst düzey yönetici pozisyonlarında bulundu. Daha önce üstlendiği bazı görevler arasında Finans Direktörlüğü ve Operasyon Direktörlüğü yer alıyor.

MicroStrategy’nin Bitcoin Varlıkları

MicroStrategy’nin ikinci çeyrek kazanç raporu, şirketin 30 Haziran itibarıyla mevcut fiyatlarla yaklaşık 2,99 milyar dolar değerinde 129 bin 699 Bitcoin’e sahip olduğunu gösterdi. Şirket, coinlerin ortalama 30 bin 664 dolardan alındığını ve şirketin Bitcoin yatırımının şu anda zararda olduğunu bildirdi.

Michael Saylor, MicroStrategy’nin CEO’luğundan Bitcoin yatırımı nedeniyle şirket zarara uğrattığı için istifa etti. İkinci çeyrek sonuçları, istihbarat firmasının Bitcoin varlıklarında 917,8 milyon dolarlık bir zarar yaşadığını gösteriyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.