Yüklü miktarda Bitcoin sahibi olmasıyla bilinen MicroStrategy, 2023 yılı ilk çeyrek bilançosunu açıkladı.

İş zekası platformu MicroStrategy, açıklanan 2023 ilk çeyrek mali sonuçlarında Bitcoin yatırım stratejisine olan bağlılığını bir kez daha yineledi.

Bitcoin savunucu olarak tanınan Michael Saylor tarafından kurulmuş olan şirket, 2023’ün ilk çeyreğinde 94 milyon dolar kar elde ettiğini belirtirken bu karın büyük ölçüde 453,2 milyon dolarlık gelir vergisi avantajından kaynaklandığı aktarıldı.

Şirket, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 artışla 121,9 milyon gelir elde etti. Şirketin geliri için beklentiler 119 milyon dolar civarındaydı.

Şirket CEO’su Phong Lee, 1 Mayıs tarihli bilanço açıklamasında MicroStrategy’nin Bitcoin varlıklarına değindi.

Lee, şirketin Bitcoin yatırım stratejisindeki inancının her zamanki kadar güçlü olduğunu ifade ederken, “Büyümeye yatırım yaparken maliyetler konusunda disiplinli olmaya devam ediyoruz ve iş zekası yazılım işimizi büyütme ve Bitcoin edinme şeklindeki ikili stratejimizi uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.

Lee ayrıca şirketin “ana işinin” Bitcoin’deki kısa vadeli fiyat değişimlerinden etkilenmediğini vurguladı.

Michael Saylor: “Bitcoin Stratejisinin Güçlü Savunucularıyız”

MicroStrategy’de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan kurucu Michael Saylor, yılın ilk çeyreğinin başarısını, şirketin ana iş modelindeki faaliyetlerine ve “doğru strateji” olarak tanımladığı Bitcoin yatırım stratejisine bağladı.

Saylor, “Sonuçta daha iyi bir stratejinin mümkün olabileceğini görmek kolay değil. Bu nedenle bir Bitcoin stratejisinin güçlü savunucularıyız. Ve bu tablodan da görebileceğiniz gibi Bitcoin’i ihtiyatlı bir şekilde elde etmek ve tutmak, piyasadan daha iyi performans göstermenin oldukça iyi bir yoludur.” dedi.

Bitcoin savunucusu, yatırımcıların yakında “düzenleyici ortamda mikroskop altında” olan kripto varlıklarından çıkacaklarını ve bunun da “Bitcoin’e yarayacağını” öne sürdü.

MicroStrategy baş finans sorumlusu Andrew Kang ise şirketin çöken Silvergate Bank’tan aldığı 161 milyon dolarlık Bitcoin destekli kredisini geri ödeyerek kaldıracını azaltmayı başardığını sözlerine ekledi.

MicroStrategy’nin Kaç Bitcoin’i Var?

Önde gelen kurumsal Bitcoin yatırımcısı MicroStrategy’nin an itibarıyla ortalama 29 bin 803 dolardan satın alınmış olan 140 bin Bitcoin sahibi olduğu belirtildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na bildirilen başvuru dosyalarında şirket, bu yılın ilk çeyreğinde, 23 Mart ve 5 Nisan tarihlerinde olmak kaydıyla toplamda 7 bin 700 Bitcoin satın almış ve karşılığında 179 milyon dolar ödemişti.

Yazılım analitiği şirketi, 5 Mart 2021’de 91 bin 064 BTC satın alarak nakit rezervlerini BTC’ye yatırmaya başlamıştı.

Güncel raporlara göre şirketin toplam varlığının yüzde 65’i Bitcoin olarak tutuluyor ve şirketin Bitcoin varlıkları yaklaşık olarak 4 milyar dolara tekabül ediyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.