Dünyayı kasıp kavuran Minecraft oyununda NFT ve blok zinciri teknolojilerinin kullanımına kısıtlama geliyor.

Yazılım devi Microsoft’un sahibi olduğu Mojang Studios, dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Minecraft’ta NFT ve blok zinciri teknolojisi kullanımına ilişkin “Minecraft ve NFTler” başlıklı bir blog gönderisi yayınlayarak açıklama yaptı.

Minecraft oyun geliştiricisi Mojang Studios, resmi Minecraft internet sitesinde yaptığı açıklamada oyunun topluluk kuralları ile ilgili değişiklik yaptığını duyurdu.

Minecraft Oyununda NFT Entegrasyonuna Kısıtlama

Mojang Studios, NFT entegrasyonuna dair yeni kuralları duyururken NFT ve Blockchain teknolojisinin Minecraft’ta kullanımıyla ilgili yaklaşımlarını “genel anlamda destekleyeceğimiz veya izin verdiğimiz bir şey değil” diyerek tanımladı.

Mojang Studios, ilgili kullanımların eşit olmayan bir erişim kültürü yaratacağı sebebiyle NFT’ye karşı olduklarını belirtti.

Mojang Studios’un yaptığı açıklamada Minecraft’ın herkesin aynı içeriğe erişebildiği bir topluluk olarak kalmasını istediklerini, NFT’lerin Minecraft ruhuyla çelişen modeller yaratabileceğini söyledi. Oyun geliştirici ayrıca “Blockchain teknolojilerinin istemci ve sunucu uygulamalarına entegre edilmesine veya dünyalar, görünümler veya kişisel öğeler gibi Minecraft oyun içi içeriğinde kullanılmasına izin verilemez” dedi.

Oyun geliştiricisinin bu kararı almasındaki en büyük nedenlerden birinin oyuncu kitlesinin çocuk ve gençlerden oluşması olduğu söyleniyor.

Mojang Blok Zinciri Teknolojilerine Açık Kapı Bıraktı

Mojang’ın yayınladıkları açıklamada Minecraft oyununda blockchain teknolojisinin kullanılmasına dair tamamen kapıları kapatmadığı da görüldü.

Oyun geliştiricisi, Blockchain teknolojisinin zaman içerisinde nasıl evrildiğini izleyeceklerini ve ileride ilkelerine sadık kalarak oyun alanında daha güvenli deneyimler ve uygulamalara izin verip vermeyeceklerini belirleyeceklerini söyledi.

Aylık 170 Milyon Aktif Kullanıcı Minecraft Oynuyor

Minecraft tüm dünyada gelmiş geçmiş en popüler oyunlardan biri. 2009’da yayınlanan oyun, geliştiricisi Mojang Studios ile birlikte 2014 yılında 2,5 milyar dolar karşılığında Microsoft tarafından satın alındı.

Minecraft oyuncuları blokları kullanarak tasarımlar inşa edebiliyor. Oyunun Survival (Hayatta Kalma) ve Adverture (Macera) gibi çeşitli modları bulunuyor. Çok sayıda platformda oynanabilen Minecraft hala güncellenmeye devam ediyor.

Yayınlandığı günden bu yana 200 milyondan fazla kopyası satılan Minecraft, aynı zamanda dünyanın en çok satan oyunu.

COVID-19 pandemisi sırasındaki karantina uygulamaları sebebiyle evde uzun saatler geçirilmesi Minecraft’ın popülerliğini daha da arttırdı. Pandemi öncesi oyunu oynamayı bırakanların bir kısmının pandemi ile birlikte oyuna geri döndüğü kaydedilmişti.

Activeplayer verilerine göre Minecraft oyununun ortalama aylık kullanıcı sayısı 170 milyon üzerinde.

Türkiye’de Minecraft İncelemesi Başlatılmıştı

2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şiddete özendirdiği gerekçesiyle Minecraft oyununu incelemeye almıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.