ABD’li teknoloji şirketi NVIDIA’dan araştırmacılar, GPT-4 programlama dilini kullanarak kendi kendine öğrenebilen Voyager isimli deneysel bir Minecraft robotu geliştirdi.

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Minecraft ile üretken yapay zeka bir araya geldi. OpenAI’nin üretken yapay zekası olan ChatGPT’nin Minecraft dünyasının kurallarını ve dinamiklerini anlamasını sağlamak isteyen geliştiriciler, Voyager isimli deneysel bir yapay zeka robotu ve Minecraft’ın nasıl oynanacağını içeren bir simülasyon platformu olan MineDojo’yu geliştirdi.

Geliştiricilerin yapay zeka modelleri oluşturmak, test etmek ve iyileştirmek için Youtube videoları, Reddit gönderileri ve Wikipedia makaleleri de dahil olmak üzere çeşitli kaynakları kullandığı belirtildi.

Yapay zeka modelinin, duvar örmek veya elmasları bulup çıkarma gibi çeşitli oyun işi görevleri gerçekleştirme becerisine göre değerlendirildiği ifade edildi.

Minecraft’a GPT-4 Kullanan Yapay Zeka Robotu Voyager

Voyager isimli deneysel robot, Minecraft’ta oyun içi görevleri tamamlamak için OpenAI şirketinin üretken yapay zeka robotu ChatGPT’nin GPT-4 programlama dilini kullanıyor.

Geliştirilen bir simülasyon platformu olan MineDojo’dan aldığı verileri işleyen Voyager, başlangıçta sınırlı bilgiyle görevine başlıyor ancak hedeflerine ulaşma ve Minecraft’ı keşfetme serüveninde GPT-4 dilini kullanarak kendini geliştiriyor ve kendi kendine öğreniyor.

Örneğin Voyager, oyunda gece olduğunda ve canavarlar ortaya çıktığında duruma en uygun aksiyonu almak için GPT-4’e danışıyor ve ona göre aksiyon alıyor.

Oyunu kendi kendine öğrenen Voyager, oyunda ilerledikçe sıradaki görevleri gerçekleştirmek için yeniden kullanabileceği temel becerileri içeren bir kütüphane de oluşturuyor.

Voyager ayrıca belirli durumlarda daha hızlı ve ucuz olan GPT-3.5 versiyonu kullanarak kendisine verilen görevleri en optimize şekilde yerine getirmeye çalışıyor.

Araştırma, Robotların Geleceğini Şekillendirebilir

Deneysel araştırmanın amacının, basit yapay zeka modellerinin deneyimlerine dayalı olarak kendilerini geliştirebilecekleri yöntemler bulmak olduğu ifade edildi.

Voyager gibi yapay zeka modellerinin, evimizde ve ofisimizde kullanacağımız geleceğin robotlarının bir çok otonom görevi öğrenmesini, geliştirmesini ve gerçekleştirmesini sağlamada önemli rol oynacağı belirtildi.

Bu araştırma için Minecraft’ın seçilmesinin nedeninin ise oyunun kapsamlı bir simülasyon ortamı sağlayan bağımsız bir alan yaratması olduğu aktarıldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.