Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Sicil Ofisi (USPTO), 2016 yılında hayatını kaybeden efsanevi profesyonel Amerikalı boksör ve aktivist Muhammed Ali’nin adını korumak için yapılan marka tescili başvurusunu onayladı. USPTO, Muhammed Ali’nin Metaverse ve NFT marka sicili başvurusu talebini 2021’in sonlarında almıştı.

USPTO lisanslı bir ticari marka avukatı olan Mike Kundoudis, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla, boks tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi boksör Muhammed Ali’nin isminin 18 Ekim’de verilen 6881575 sayılı ABD sicil numarası kapsamında artık resmi olarak tescilli bir ticari marka olduğunu doğruladı.

Muhammed Ali’nin Adı Artık Resmi Olarak Tescil Edildi

Avukat Kondoudis’in açıkladığı bilgilere göre, Muhammed Ali’nin adı artık Metaverse’te değiştirilemez tokenler (NFT) ve sanal ürünler için kripto alanında korunuyor. Alınan marka tescili, Muhammed Ali’nin yer aldığı sanal kıyafetler, ayakkabılar, şapkalar, spor çantaları ve bir takım ekipmanlar gibi NFT onaylı ürünleri kapsayacak.

‘The Greatest’ yani ‘En Büyük’ lakaplı Muhammed Ali, bugün spor tarihinin tanıklık ettiği 20. yüzyılın en önemli spor figürlerinden biri olarak kabul ediliyor. Kondoudis, yakın zamanda verdiği özel bir röportajda yeni onaylanan ticari marka tescili hakkında görüşlerini bildirdi.

Daha Çok Ünlü İsim ve Markadan Başvuru Beklentisi

Avukat Kondoudis yaptığı açıklamada; “Tescil başvurusu bir yıldan kısa bir sürede incelendi ve onaylandı ki bu USPTO standartlarına göre oldukça hızlı bir süre. Diğer ünlü isim başvuruları için de aynı sonuçları bekliyoruz. Bu, aynı zamanda ünlü isimler ile markaların Metaverse’e geçiş yaparken isimlerini ve markalarını korumaları için detaylı bir rehberlik de sunuyor.” dedi.

Fikri mülkiyet avukatı ayrıca, daha fazla ünlü ismin Metaverse’te marka koruması ihtiyacının farkına vardıkça, ünlü Web3 ticari markalarının bu eğiliminin devam etmesini beklediklerini kaydetti.

Dünyaca Ünlü İsimler NFT Sektörüne Akın Ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Sicil Ofisi, geçtiğimiz birkaç ay içinde NFT endüstrisine katılmayı teşvik eden kamuya mal olmuş kişiler ve ünlülerde büyük bir artış olduğunu fark etti.

Dünyaca ünlü, Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Miley Cyrus geçtiğimiz ağustos ayında birkaç Metaverse ve değiştirilemez token (NFT) ile ilgili marka tescili için resmi olarak başvurmuştu.

USPTO’ya ‘Miley’ ve ‘Miley Cyrus’ isimleri için iki ticari marka tescili başvurusu yapan ünlü şarkıcının piyasaya sürmeyi düşündüğü planları arasında; sanal giysiler, eğlence hizmetleri, içecekler ve sana para birimi yönetimi yazılımı yer alıyordu.

Geçtiğimiz ay, yine dünyaca ünlü sanatçı Christina Aguilera NFT ve Metaverse için marka tescili başvurusunda bulundu. Christina Aguilera, piyasaya NFT destekli multimedya ürünlerinin yanında çeşitli dijital tekstil ürünleri de sunmayı planlıyor. Bu ürünler arasında şapka, ayakkabı, gözlük ve çeşitli güzellik ürünleri yer alıyor.

Halihazırda NFT alanında yer alan diğer önemli isimler arasında profesyonel basket oyuncusu Kevin Durant, futbol efsanesi Sergio Kun Aguero, profesyonel futbol yıldızı Cristiano Ronaldo, ünlü şarkıcı ve söz yazarı Madonna, eski profesyonel boksör Mike Tyson ve pop şarkıcısı Snoop Doggy yer alıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

IMPT - 100x Potansiyelli Ön Satış

Puanımız

  • Karbon Ofsetli Kripto & NFT Projesi
  • Çevreye Duyarlı Yatırımcılar
  • Sektör İş Birlikleri, Güçlü Ekip
  • Şu An Ön Satışta (Birinci Aşama)
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.