Netflix önümüzdeki dört yıl boyunca Güney Kore’ye toplamda 2,5 milyar dolar değerinde yatırım yapacağını açıkladı. Bu yatırımın en büyük amaçlarından birisi ise geçmiş dönemde yoğun ilgi gören “Squid Game” gibi Güney Kore içeriklerini arttırmak.

Eş-CEO Ted Sarandos, duyuruyu Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol ile ABD’nin başkenti Washington DC’de görüştükten sonra yaptı.

Bu yatırım Asya’nın en büyük dördüncü ekonomisi olan Güney Kore’de filmler, televizyon programları ve çeşitli şovların üretimi için kullanılacak.

Sarandos, “Güney Kore yaratıcı endüstrisinin harika hikayeler anlatmaya devam edeceğine büyük bir güven duyduğumuz için bu kararı verebildik” dedi.

Ayrıca şirketin, Başkan Yoon’un Kore eğlence sektörüne olan sevgisinden ve güçlü desteğinden ilham aldığını ve “Güney Kore dalgasını” körüklediğini belirtti. Başkan Yoon ayrıca 2027 yılına kadar bu yatırımların 27 milyar dolar seviyesine kadar yükseltmek istediklerini de açıkladı.

Güney Kore İçerikleri Yoğun İlgi Görüyor

Netflix’in dünya çapındaki 233 milyon üyesinin yüzde 60’ından fazlasının Güney Kore içeriklerini izlediği göz önüne alındığında, medya devinin bölgeye büyük yatırımlar yapması şaşırtıcı değil.

Bu yıl Netflix yirmiden fazla dizi, altı film, beş adet reality şovu ve iki belgesel dahil olmak üzere şimdiye kadarki en büyük Güney Kore içeriği listesini yayınlamayı planlıyor.

Squid Game’in göstermiş olduğu başarı, ilk sezonu izlemek için harcanan toplamda bir milyar 650 milyon 450 bin saatle beklentilerin çok üstünde oldu ve bu da onu Netflix’te İngilizce diziler dışında en çok izlenen dizisi haline getirdi.

All of Us Are Dead, The Glory ve Extraordinary Attorney Woo gibi diğer Güney Kore dizileri de her biri yaklaşık yarım milyar saate ulaşan etkileyici izleyici sayılarına ulaştı.

Rekabetçi Yayın Platformları ve Büyüme Stratejileri

Netflix şu anda Amazon Prime, Disney+ ve HBO gibi çeşitli yayın platformlarıyla zorlu bir rekabet içinde.

Şirket bu rekabetin sonucu olarak daha fazla abone çekmek için birçok ülkede fiyatlarını düşürdü.

Bunun yanı sıra şirket on iki ülkede reklamlarla birlikte gelen aylık 6,99 ABD doları fiyatlı yeni bir abonelik segmentini uygulamaya koydu ve ayrıca otuz ülkede fiyatları yüzde 20 ila yüzde 60 oranında düşürdü.

Netflix ayrıca uzun zamandır vaat ettiği “şifre paylaşımı caydırıcı politikası”nı önümüzdeki aylarda hayata geçirmeyi planlıyor.

Bu yeni politika, hesaplarını hane halkı dışındaki kişilerle paylaşan abonelerden ek bir ücret alacakları anlamına geliyor.

Netflix yükselen maliyetler ve doygun bir piyasanın etkilerine karşı koymak için gelişmekte olan Güney Kore içerik pazarına yatırım yapmayı hedefliyor. Söz konusu hamle stratejik önlemlerle yayın sektöründeki konumunu korumayı amaçlıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.