Omuz Omuza Kampanyası Ne Kadar Bağış Topladı? Türkiye’yi, derinden yaralayan Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketlerinin ardından bağış kampanyaları yapılmaya devam ediyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 1 Mart 2023 akşamı depremzedeler için düzenlenen ‘Omuz Omuza’ adlı kampanyaya spor camiasının önde gelen isimleri katıldı.

Omuz Omuza Kampanyası Ne Kadar Bağış Topladı?

TFF tarafından dün başlatılan Omuz Omuza yardım kampanyasında toplanan bağış miktarı kampanyası merak konusu oldu. İşte TFF Omuz Omuz’a yardım kampanyasında toplanan bağış miktarı…

Türkiye’den ve dünyadan birçok spor kulübü, sporcu, iş insanı ve vatandaşın destekte bulunduğu yardım kampanyasına; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere tüm Süper Lig kulüp başkanları katıldı.

Öte yandan Türk futbolunun önemli teknik direktörlerinden Fatih Terim, Mustafa Denizli, Ersun Yanal ve Yılmaz Vural, ayrıca eski milli futbolculardan Arda Turan ve Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Hakan Ünsal, Mehmet Topal da “Omuz Omuza” yardım kampanyasına katılan isimler arasında yer aldı.

Omuz Omuza Kampanyasında Toplam Bağış Miktarı 850 Milyon TL’ye Yaklaştı

Türkiye Futbol Federasyonu toplam 80 milyon TL bağışta bulunurken, öne çıkan isimler arasında 5 milyon TL ile Flo ayakkabı, 5 milyon TL ile Iğdır Futbol Kulübü, 2 milyon TL ile Medipol Başakşehir kulübü, 3 milyon TL ile Muşspor, futbolcu ve taraftarıyla toplam 5 milyon bağış yapan Eyüpspor yer aldı. Ortak yayın sonunda kampanyadan elde edilen bağış miktarı 845,7 milyon TL oldu.

Kylian Mbappe’den Omuz Omuza Kampanyasına Destek

Ayrıca, Paris Saint-Germain’de (PSG) forma giyen dünyaca ünlü Fransız yıldız Kylian Mbappe de Kampanyaya destek verenler arasındaydı. Yayına katılan Mbappe, “Bu yaşanan büyük bir trajedi. Hayal gücümüzün yetmeyeceği bir trajediydi ve Türk halkının neler çektiğini tahmin etmekte bile güçlük çekiyorum. Bugünkü görevimiz benim için sıra dışı bir görev. Dünyanın futbol camiası toplanacak ve Türkiye’ye bu desteği verecekler. Bu program bu açıdan da benim için istisnai. Ben de parçası olabildiğim için gurur duyuyorum.” dedi.

PSG’nin yıldız oyuncusu, elinde olan tüm imkanları kullanıp öncellikle çocuklar olmak üzere depremzedelere yardımcı olacağını belirtirken “Türkiye için her şey iyi olacak diye umuyorum. Birçok çocuğu tekrar gülümsetecek durumda olduğumuz kanaatindeyim.” ifadelerini kullandı. Mbappe yayın sonrası sosyal medya hesabından Türk bayrağı, asker selamı ve dua emojisi içeren paylaşımda bulundu.

Omuz Omuza Kampanyası Devam Edecek

Bu arada Omuz Omuza kampanyası, 15 Haziran’a kadar özel maçlarla ve çeşitli organizasyonlarla sürmeye devam edecek. Toplanacak paralar depremzedelerin barınma ihtiyaçları için harcanacak.

İlgili Haberler ve İçerikler

RobotEra - Geleceğin Metaverse Oyunu

Puanımız

RobotEra Logo
  • LBank Labs Tarafından Desteklenmektedir
  • NFT Tabanlı Metaverse Arsalarını Al-Sat, Geliştir
  • Guvenilir & Profesyonel Ekip
  • TARO Tokeni Şu An Ön Satışta - robotera.io
RobotEra Logo
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.