Ethereum üzerinde NFT’ler için en büyük eşler arası (peer to peer – P2P) pazar yeri olan OpenSea, Avalanche (AVAX) proof-of-stake blok zincirinde faaliyete geçti. OpenSea’nin platformuna Avalanche blok zincirini entegre etmesiyle Avalanche NFT’leri geniş kitlelerin kullanımına sunulacak.

Dünyanın en büyük NFT pazar yeri olan OpenSea önceki gün uzun zamandır merakla beklenen entegrasyonunu duyurarak Avalanche (AVAX) ağı için desteğini açıkladı. Avalanche, Ethereum, Solana, Arbitrum, Klaytn, Polygon ve Optimism dahil olmak üzere OpenSea üzerinde desteklenen diğer altı zincire katılıyor. Buna göre, OpenSea’nin şu anda desteklemediği tek blok zincir olarak BNB Chain kaldı.

Dünyanın en büyük NFT pazarı olan OpenSea ayrıca, NFTrade ve Joepegs ve Kalao gibi diğer Avalanche tabanlı NFT platformlarıyla da entegre çalışacağını bildirdi. Şirket, Avalanche ile OpenSea kullanıcılarının NFT işlemlerini, bir saniyeden kısa bir sürede düşük işlem ücretleriyle tamamlayabileceklerini bildirdi. Popüler NFT pazar yerinin amacı, NFT yaratıcılarına, koleksiyonculara ve iş birlikçilerine yardımcı olarak NFT ekosistemini birden çok blok zinciri üzerine yaymak.

Avalanche tabanlı tüm NFT koleksiyonlarının OpenSea’de yer alacağı ve zaman içinde daha da fazlasının kullanıma sunulacağı kaydedildi.

OpenSea bu haberi aslında Twitter üzerinden “iyi geceler” mesajı yazarak Avalanche için kullanılan kırmızı üçgen amblemiyle paylaştı ve bu paylaşım topluluk tarafından da coşkuyla karşılandı

Ava Labs Topluluğun Sesine Kulak Verdi

Ava Labs başkanı John Wu TechCrunch’a verdiği demeçte, “Topluluğumuzu dinliyoruz ve topluluğumuzun bir kısmı gerçekten OpenSea’de yer almak istedi. Gelişmekte olan, canlı bir içerik oluşturucu ve NFT topluluğumuz var ve OpenSea’yi bir seçenek olarak talep ettiler” şeklinde konuştu.

Şirket başkanı Wu ayrıca, Avalanche’ın tüketici markaları ve spor takımları gibi birçok Web 2.0 kuruluşuyla çalıştığını söyledi.

Wu, açıklamasında bu şirketlerin Avalanche üzerinde OpenSea seçeneğini arzu ettiğini aktarmaya devam ederken, “Ölçeklenebilir bir zincir olduğunu bilmek istiyorlar, çünkü Web 2.0, Web 3.0’dan çok daha büyük. Kullanıcılarından gelen büyük miktarda aktiviteyi kaldırabilecek bir zincir istiyorlar” dedi.

Ava Labs, OpenSea’nin şu anda 200 Avalanche native koleksiyonu sunduğunu ve daha fazlasının geleceğini bildirdi. Ava Labs’a göre, toplam NFT satış sayısı 2022’nin ikinci çeyreğinden bu yana yüzde 180 artış kaydetti.

OpenSea’de bugüne kadar toplam 20 milyar dolardan fazla hacme sahip 80 milyon NFT işlemi görüldü. Ocak ayında, alt sektörün popülaritesinde patlama yaşandığı sırada platform 13,3 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı.

CryptoSlam verilerine göre, ABD doları cinsinden en fazla NFT satış hacmine sahip ilk üç zincir Ethereum, Ronin ve Solana olarak sıralanıyor. Avalanche, tahmini 404,6 milyon dolarlık satış hacmiyle yedinci sırada yer alıyor.

Gemini Borsasından Avalanche’ı (AVAX) Listeleme Kararı

ABD merkezli kripto borsası ve saklama hizmetleri sunan Gemini de AVAX yatırma işlemlerini kabul etmeye başladığını duyurdu. Ancak geçtiğimiz birkaç hafta AVAX’ın token değerlemesi açısından pek de iyi geçmedi.

Blockworks tarafından derlenen verilere göre, neredeyse bir yıldır düşüşte olan AVAX, Kasım 2021’de 134,87 dolar ile zirveye ulaşırken geçtiğimiz ay 20 doların altında seyretti.

Layer-1 (Katman-1) ağı, ağustos ayında eski bir hukuk danışmanıyla ilgili iddialar nedeniyle zor durumda kalmıştı. Kripto Finans hukuku üzerine çalışan Roche Freedman Hukuk Bürosu’nun kurucu ortağı Kyle Roche hakkında, Ava Labs’in kendisine AVAX tokenlerinden ve şirket hisselerinden pay verdiği, bunun karşılığında rakip şirketlere davalar açmasını talep ettiği iddia edilmişti.

Bu gelişmeler kapsamında Avalanche’nin kilitli toplam değerinin (TVL) 12,15 milyar dolarlık zirvesinden 1,55 milyar dolara gerilediği öğrenildi.

Gelişmeler AVAX Fiyatında Etki Etmedi

Ne OpenSea’nin ne de Gemini’nin desteği salı günkü işlemlerde kripto varlığın yükselmesine yardımcı olamadı.

Bu haberin yazıldığı saate göre, son yedi günde yüzde 13’ten fazla düşüş yaşayan AVAX tokeni bir önceki güne göre yüzde 7’ye yakın gerileme kaydederek 15,04 dolardan işlem görüyor. Dijital varlığın 24 saatlik işlem hacmi ise yaklaşık 194 milyon dolar.

İlgili Haberler ve İçerikler

IMPT - 100x Potansiyelli Ön Satış

Puanımız

  • Karbon Ofsetli Kripto & NFT Projesi
  • Çevreye Duyarlı Yatırımcılar
  • Sektör İş Birlikleri, Güçlü Ekip
  • Şu An Ön Satışta (Birinci Aşama)
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.