Paxos Dollar ve Binance USD stablecoin’lerinin arkasındaki şirket olan Paxos, BUSD’nin menkul kıymet olduğu yönünde kesin bir biçimde SEC ile aynı fikirde olmadığını açıkladı ancak gelen emir doğrultusunda BUSD ihracını sonlandıracağını ifade etti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC’in, kripto altyapı sağlayıcısı Paxos’a, Binance USD stablecoin’e dahil olmasıyla ilgili olarak, stablecoin’in kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia ederek bir bildirim yayımladığı öğrenildi.

Bunun üzerine 13 Şubat tarihinde resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayımlayan Paxos, ABD’li düzenleyicinin BUSD’yi kayıtsız bir menkul kıymet olarak listelediğini iddia etmesi üzerine BUSD ile ilgili olarak bir SEC Wells bildirimi aldığını kabul etti.

The Block’a gönderdiği bir e-postada Paxos, “Bu konuda SEC yetkilileri ile temasa geçeceğiz ve gerekirse dava açmaya hazırız. Ayrıca söylemek gerekirse, Paxos’a karşı kesin olan başka hiçbir iddia yok.” dedi.

Paxos: BUSD Basmayı Durduracağız

Paxos, New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın emri neticesinde BUSD basmayı durduracağını da açıkladı.

Şirket, “Paxos, müşterilerinin varlıklarının güvenliğine her zaman öncelik vermiştir. Paxos tarafından ihraç edilen BUSD, tamamen ayrı bir hesapta tutulan ABD doları cinsinden rezervler ile 1:1 olarak desteklenmektedir.” dedi.

Resmi duyuruda Paxos, 21 Şubat tarihinden itibaren BUSD ihracını sonlandıracağını ve en büyük dört denetim firması tarafından denetlenen Paxos’un, var olan BUSD rezervlerini yönetmeyi sürdüreceğini belirtti.

Binance CEO’su CZ “Alternatiflere Bakacağız” Demişti

Paxos’un BUSD ihracını durduracağı açıklamasından kısa bir süre önce Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter hesabı üzerinden uzun bir paylaşım yayınlamış ve tüm fonların güvenli olduğunu belirtmişti.

Paylaşımında CZ, BUSD’yi mümkün olan en uzun süre desteklemeye devam edeceklerini ve ABD yargı bölesindeki yatırımcıların zarar görmelerini önlemek adına alternatiflere bakacaklarını ifade etmişti.

CZ ayrıca BUSD’nin bir menkul kıymet olarak kabul edilmesinin, sektör üzerinde geniş çapta etkileri olacağını düşündüğünü de sözlerine eklemişti.

SEC Başkanı Gary Gensler, geçen sonbaharda katıldığı bir konferansta stablecoin’leri menkul kıymet özelliklerine sahip olarak tanımlamış ve bu tanım kripto topluluğundan tepki almıştı.

Paxos’un BUSD ihracını durdurması emri üzerine, diğer stablecoin’ler ile ilgili ne gibi gelişmeler yaşanacağına dair endişelerin de arttığı kaydedildi.

USDC İhraççısı Circle, Binance’i Şikayet Etmiş

Paxos ve BUSD ile ilgili gelişmelerin ardından USDC stablecoin ihraççısı Circle’ın geçen yıl, rakibi Binance’i New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı’na şikayet ettiğine dair bir haber yayımlandı.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-02-13/circle-usdc-alerted-new-york-over-binance-peg-busd-issues?srnd=cryptocurrencies-v2

Bloomberg’in haberine göre Circle’ın şikayetinde, Binance’in çıkardığı tokenleri destekleyecek yeterli rezerve sahip olmadığı konusunda yetkilileri uyardığı ifade edildi.

Söz konusu haber, Paxos’un BUSD ihracını durduracağını açıklamasından birkaç saat sonra yayımlandı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.