“Kurbağa Pepe” çizgi filminden esinlenerek tasarlanan kripto para PEPE, henüz çok kısa süreçte ortaya çıkmasına rağmen önemli bir artış yaşadı. Büyük yatırımcılar neredeyse 92 milyon doların üzerinde para kazandı.

Son günlerdeki ilgi çılgınlık boyutuna evrilen “meme coin” PEPE, bazı yatırımcılara yüklü miktarda para kazandırdı.

Zincir üstü veri takip platformu Lookonchain’in verilere göre, potansiyel kârlar şu anda 92,6 milyon dolara ulaşmış durumda. Bu miktar en büyük 15 PEPE balinasının, yani büyük token sahiplerinin elinde bulunuyor. Lookonchain’e göre, balinalar varlıklarının bir kısmını elden çıkarmış olmalarına rağmen, kripto paranın toplam arzının yaklaşık yüzde 9’unu oluşturan 38 trilyondan fazla PEPE’yi ellerinde tutmaya devam ediyorlar.

Pepe’de Yüzde 2 Bin 526’lık Artış

Balinalar ortalama 0,0000000853 dolarlık bir oranla token satın alırken, coin’in bugünkü değeri yaklaşık 0,00000224 dolar civarında. Söz konusu sayısal değer CoinGecko tarafından sağlanan verilere göre yüzde 2 bin 526 gibi önemli bir artışla sonuçlanıyor.

Kârların çoğu henüz gerçekleşmemiş olsa da Lookonchain verileri, balinalardan üçünün toplamda 1 milyon ila 4 milyon dolar arasında gerçek gelirle pepe token sattığını gösteriyor. Balinalardan altısının henüz tek bir Pepe tokeni bile satmamış olması, bazılarının hâlâ ‘HODL’ing yaptığını gösteriyor.

Alım satım stratejilerinin de oldukça çeşitli olduğu görülüyor. En büyük balina şu anda 4,91 trilyon token tutuyor ve toplam 20 bin 24 dolar karşılığında yalnızca yaklaşık 5,1 milyarını nakde çevirmiş durumda. Bir sonraki en büyük balina şu anda 4,76 trilyon tokene sahip ancak 4,2 milyon dolar karşılığında 1,75 trilyon token sattı.

Pepe Balinalarından 11 Milyon Dolarlık Kâr

Lookonchain’e göre, ilk 15 balinadan ikisi, her biri kâğıt üzerinde 11 milyon dolardan fazla kâr elde ederken, geri kalanı 2,9 milyon ila 6,9 milyon dolar arasında kazanç elde ediyor. Ancak balinalardan birinin adresi kara listeye alınmış durumda, yani varlıklarını muhtemelen hiçbir zaman nakde çeviremeyecek.

Binance ekibi, “PEPE’nin token faydası ya da değer destek mekanizması yok. Ayrıca, bazı içeriden kişilerin veya ekip üyelerinin TGE’den (token oluşturma etkinliği) dakikalar sonra toplam token arzının yüzde 7’sini satın alabildiğine dair işaretler var.” ifadelerini kullandı.

Meme coin’lerin genellikle gerçek bir faydası yok ve meme’nin viralitesine göre çalışıyor. Erken yatırımcı ve satıcı olanlar büyük kârlar elde edebilirken, bu satışları yanlış zamanlayanlar büyük kayıplarla karşılaşabiliyor.

Pepe Balinasının Zararı Yüksek

Bu arada, Binance’te cumam günü piyasaya sürülmesinin ardından, meme coin PEPE üç gün sonra yüzde 38 düşerek spekülatörler için büyük kayıplara yol açtı.

Bir umutlu yatırımcı 962,3 milyar PEPE’yi 2,46 milyon dolara satın aldı. Lookonchain’e göre balina, 541 bin dolar kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.