Çevre dostu kripto para birimi olarak konumlanan Pi Network coin (PI) Huobi borsa platformunda listelendi. Ancak proje ekibinin açıklamaları ve CoinMarketCap uyarıları, çeşitli soru işaretlerine yol açtı. Pi Network listelemesi sonrasında kripto topluluğu arasında Pi Network nedir? ve PI coin güvenilir mi? gibi sorular gündeme taşındı.

Pi Network, Seyşeller merkezli Huobi borsa listelenmesinin sonrasında en çok aranan ve ilgi gösterilen konu başlıklarından biri oldu. Huobi listelemesi haricinde sosyal kripto para borsası XT.com tarafından da listelenen PI coin, kripto topluluğu arasında büyük merak uyandırdı.

Proje ekibinden yapılan açıklamalarla gündeme oturan Pi Network nedir? PI coin güvenilir mi? PI coin satın alınır mı? gibi sorulara yanıt niteliğinde olması açısından adım adım Pi Network hakkında bilmeniz gerekenleri derledik.

Pi Network Coin Nedir?

Pi Network, akıllı telefonlarda performansı düşürmeden ve tamamen çevre dostu bir şekilde madenciliği yapılabilen ilk dijital para birimi olarak tanımlanıyor.

Stanford Üniversitesi’nden iki doktora öğrencisi olan Nicolas Kokkalis ve Chengdiao Fan tarafından oluşturulan Pi Network, bireyler için ekolojik açıdan sürdürülebilir ve erişilebilir bir platform sağlamayı hedefliyor. Pi Network kullanıcılarının akıllı telefonlarını kullanarak madencilik faaliyetlerini yürütebilmesi amaçlanıyor.

Pi Coin Fiyatı ve Teknik Analiz- 2 Ocak 2022

Pi Network Stellar Konsensüs Protokolünü ve Birleşik Bizans Anlaşmasını (FBA) kullanıyor. Ağ mesajlarının takas edilmesini gerektiren bu iki mekanizma ile Pi Network, Bitcoin madenciliği sebebiyle ortaya çıkan karbon atığını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Bitcoin gibi geleneksel tokenlerin yaşadığı zorlukları aşmak amacıyla geliştirilmiş olan ilk ilk sürümü 2019 yılında piyasaya sürülen Pi Network’ün 30 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor ve Pi Network’ün ana ağının geliştirilmesinin son aşamasına gelindiği biliniyor.

Huobi Listelemesi Sonrası Yükselen PI Coin Güvenilir Mi?

Huobi borsa platformu 29 Aralık tarihinde resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Pi Network’ün native tokeni PI coinin listelendiğini duyurdu. Listeleme anında 0,01 dolar olarak belirtilen PI coin fiyatı, Huobi borsasında geçirdiği bir günün ardından 345 dolara kadar yükseliş gösterdi. Ancak Pi Network resmi Twitter hesabından yapılan bir paylaşım kripto topluluğu içerisinde “PI Coin güvenilir mi?” tarzında sorulara yol açtı.

Huobi listelemesinin hemen ardından açıklama yapan ekip, PI coinin henüz test ağında olduğunu, hiçbir tokenin dolaşıma sokulmadığını ve “hiçbir borsa listelemesine izin vermediklerini” paylaştı.

Pi Network’ün yayınladığı açıklamada projenin üçüncü aşamaya geçtiği zaman borsalar tarafından teknik olarak listelenebileceği bilgisi yer alıyor. Bu kararın borsalara ait olduğu ve projenin tercihi olmayacağı belirtilirken ana ağa geçiş sağlanana kadar hiçbir PI tokenin dolaşıma sürülmeyeceği vurgulanıyor.

Kripto topluluğu arasında kafa karışıklığına yol açan Pi Network olayında proje ekibinin de belirttiği üzere hiçbir “gerçek” tokenin dolaşıma sokulmadığı ortaya çıkarken Huobi tarafından hangi likidite ile PI coin alım-satım işlemlerinin finanse edildiği sorusu akıllara geldi.

Diğer bir taraftan kripto veri platformu CoinMarketCap, söz konusu listelemeye dair uyarıda bulundu ve “Pi Network’ün meşruiyetini sorgulayan bildirimler söz konusu. Mainnet’in henüz başlatılmadığını ve belirli borsalar için aşağıda gösterilen fiyatın gerçeği yansıtmayabileceğini unutmayın.” ifadelerini kullandı.

CoinMarketCap uyarısının devreye alınmasından sonra PI coinin fiyatının 40 dolar seviyesine gerilediği belirtildi. Bu yazı yazıldığı saat itibarıyla PI coin 167 dolardan işlem görüyor.

Pi Network Token Satın Almayı Düşünenler Dikkat!

Pi Network, kripto topluluğu arasındaki popülerliği ile dikkat çekiyor. En popüler kripto para birimleri arasında gösterilen Pi Network’ün Twitter hesabında 2 milyondan fazla takipçisi olduğu belirtiliyor.

Pi Network Android uygulama mağazasından yapılan indirilme sayıları da merak uyandırıyor. Pi Network uygulamasının 50 milyon üzerinde indirilmeye ulaştığı belirtiliyor. Uygulamanın 4,7 yıldız ile kullanıcı topluluğunun beğenisini aldığı ifade ediliyor. Aynı şekilde Pi Network iOS uygulamasının da milyonlar tarafından indirildiği belirtiliyor.

Akıllı telefonu herkesin kripto madenciliği yapmasını mümkün kılmayı hedefleyen Pi Network’ün popülerliği bir yana projenin bir tür piramit şemasına sahip olduğu yönünde yorumlar da göze çarpıyor.

Pi Network kullanıcılarının daha fazla sayıda kullanacı davet ederek kazancını artırması özelliği, sisteme daha fazla kullanıcının dahil edilmesi şeklinde tanımlanabilecek bir dolandırıcılık yöntemi olarak bilinen piramit şemasına (ponzi şeması) benzetiliyor.

Tüm bu yorumlar ve olaylar PI coin satın alma konusu ile ilgilenen kripto topluluğunun dikkatli olması gerektiği anlamına geliyor.

Pi Network çekirdek ekibinin, Pi Network token alım satımı sunan borsalardan kaçınmaları konusunda kullanıcıları uyardığını, henüz dolaşımda token olmadığını ve herhangi bir kayıp durumunda sorumluluk kabul etmediğini belirttiğini unutmamak gerekiyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

FightOut - Geleceğin 100x Hareket-Et-Kazan Projesi

Puanımız

FightOut
  • LBank Labs ve Transak Destekli
  • Spor Yaparak Ödüller Kazan
  • Seviye Atla ve Metaverse'de Mücadele Et
  • Ön Satış Başladı - $1M+ Toplandı
  • Gerçek-Dünya Topluluğu - Spor Salonu Zinciri
FightOut
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.