NFT dolandırıcıları bu kez dünyanın en sevilen oyunlarından birini kötü emellerine alet etti. PokeMonFi oyununda yaşanan rug pull vakasında dolandırıcılar 700 bin dolarlık vurgun yaptı.

Kripto oyun dünyasından bir rug pull dolandırıcılık haberi daha geldi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan SudoRare olayından sonra bu kez de dolandırıcılar, dünyaca ünlü oyun Pokemon’un sempatisini kullanarak yüz binlerce dolarlık vurgun yaptı.

Web3 Is Going Just Great’e göre dolandırıcılar, Oyna-Kazan oyunu PokeMonFi kullanıcılarını, Pokemon NFT’leri kullanarak dolandırdı.

Nisan ayından beri devam ettiği belirtilen olayda 700 bin dolardan fazla paranın çalındığı dile getirildi.

Türkçe karşılığı ‘halı çekme’ olan rug pull, DeFi’de proje geliştiricilerin bir projeden alabileceği tüm parayı alıp projeyi kapatarak ortadan kaybolması olarak tanımlanıyor.

PokeMonFi Tokenların Değeri Bir Anda Sıfırlandı

PokeMonFi isimli proje ile ilgili rug pull uyarısı, siber güvenlik platformu CertiK’nin Twitter hesabından duyuruldu.

CertiK 25 Ağustos tarihinde yaptığı paylaşımda, PokeMonFi’a ait iki token olan $PMC ve $PMF’nin değerinin bir anda sıfıra indiğini ve her iki tokenin de token sağlayıcının cüzdanına bağlı olduğunu açıkladı.

Güvenlik platformu ayrıca 708 bin dolar değerinde paranın buhar olduğunu da dile getirdi.

Siber suçluların, oyunun Twitter hesabını kapattığı görüldü.

Pokemon Kullanılarak 10 Milyon Dolar Çalındı

PokeMonFi vurgunu, proje fonlarının çalındığı ve NFT’ler veya blok zinciri tabanlı oyunlara dair vaadedilen sözlerin ortadan kaybolduğu son Pokemon bağlantılı rug pull dolandırıcılığı oldu.

Haziran ayında Animoon projesinde 6.3 milyon dolarlık vurgun yapılmış, Mayıs ayında ise PokeMoney isimli oyun projesi feshedilmiş ve dolandırıcılar 3.5 milyon dolarla ortadan kaybolmuştu.

Tüm bunlar göz önüne alındığında bu yılki Pokemon tabanlı projelerde 10 milyon dolardan fazla paranın çalındığı ortaya çıkıyor.

Nintendo’nun ticari markası olan Pokemon’un adını yasa dışı olarak kullanan dolandırıcılık şebekelerinin markaya verdiği zarar ise bilinmiyor.

Blok zinciri teknolojisinin birçok ilginç kullanım alanı varken çıkan dolandırıcılık haberleri ve ticari markalı materyallerin yasa dışı kullanımı gibi ihlaller, teknolojik gelişmelere gölge düşürüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.