Küresel kripto para piyasası hacmi son 24 saatte yaklaşık yüzde 5 artarak yeniden 1 trilyon dolar bandına ulaştı. Son 7 günde yüzde 60 değer kazanan Polygon (MATIC coin), en iyi performans gösteren kripto para birimleri arasında yer aldı.

CoinGecko‘nun bugünkü verisine göre MATIC coin, son 24 saatte yüzde 20 artışla bu yazının kaleme alındığı zaman itibarıyla 0,91 dolar civarından işlem görüyor. Pek çok yatırımcı popüler kripto paradaki beklenmedik fiyat artışının nedenini merak ediyor.

Polygon (MATIC coin) Neden Yükseliyor?

CoinMarketCap‘e göre MATIC’in 24 saatlik işlem hacmi yüzde 70’ten fazla arttı ve toplam 1,6 milyar dolar değerinde MATIC işlemi gerçekleşti. Destek trend çizgisi etkisindeki MATIC geçtiğimiz Haziran ayından bu yana yükseliş trendini sürdürüyor. Direnç seviyelerini kırmayı başaran MATIC’in değeri son dönemde 0,745 dolar seviyesini de aşarak 1 dolara yaklaştı.

Polygon (MATIC coin) Nedir?

Eski adı MATIC coin olan Polygon, Ethereum tabanlı ölçeklendirme çözümü. Akıllı sözleşmeleri dahil eden ilk blok zinciri olması Ethereumu merkezi olmayan uygulamalarda tartışmasız lider konumuna getirdi. Akıllı sözleşme sayısı arttıkça Ethereum, işlemleri daha hızlı ve verimli hale getirmenin de yolunu buldu. Poligon ağı işte bu noktada kuruldu.

Santiment’e göre son fiyat artışının sonucunda MATIC aktif adreslerinde artış söz konusu. MATIC’in değer kazanımı diğer alternatif kripto para birimlerine kıyasla şu an için daha yüksek görünüyor.

18 Haziran ile 24 Haziran arasında yüzde 110 oranında artan Polygon, 0,62 dolar bandında bir dirençle karşılaşmıştı. Ancak kısa bir konsolidasyon döneminden sonra belirsiz yönlü hareket sona erdi.

Temmuz ayının başından bu yana yüzde 80 değer kazanan MATIC bu sayede kripto para ekosistemindeki en karlı kripto para birimlerinden biri haline geldi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.