Portekiz kripto kazançlara vergi getirilmesine ilişkin yeni bir bütçe taslağı hazırladı. Taslak kapsamında kripto alımlardan elde edilen kazançlara yüzde 28 oranında vergi uygulaması planlanıyor.

Avrupa’nın en kripto dostu ülkeleri arasında yer alan Portekiz’den kripto para yatırımcılarına kötü haber geldi. Ülkede daha önce yalnızca profesyonel veya ticari faaliyetlerden elde edilen kazançları vergilendiren ve bireysel yatırımcılardan vergi alınmamasına karar veren Portekiz, önemli bir politika değişikliğine gitmek üzere.

Geçtiğimiz pazartesi günü paylaşılan bütçe taslağı raporuna göre Portekiz hükümeti, 2023 bütçesinin bir parçası olarak yürürlüğe girecek yeni bir kripto para vergi politikası önerisinde bulundu.

Yeni bütçe taslağında 2023 yılından itibaren 1 yıldan az bir süredir elde tutulan kripto varlıklar ve kazançlar üzerinden ülkedeki standart sermaye kazancı vergisi olan yüzde 28 oranında vergi alınması öneriliyor. Raporda, 365 günden uzun süredir tutulan kripto varlıkların vergiden muaf tutulacağının altı çiziliyor.

Teklifin, kriptoyu diğer endüstrilerle eşit şekilde elde almak ve kripto vergilendirmesi için net bir çerçeve oluşturmak amacıyla hazırlandığı bildirildi. Vergi uygulaması ile hükümet bütçesinin desteklenmesi de hedefleniyor.

Portekiz Kripto Para İhracı ve Madencilik Faaliyetlerini Vergilendirecek

Parlamentonun onayına sunulan 450 sayfalık makroekonomik strateji ve maliye politikası raporunda yer alan kripto varlıklara ilişkin bölümde, yeni kripto para birimlerinin ihracının ve madencilik faaliyetlerinin de vergiye tabi gelir olarak değerlendirilmesi maddeleri yer alıyor.

Hükümet ayrıca kripto para birimlerinin ücretsiz transferine yüzde 10 ve kripto para işlemlerine yüzde 4 işlem ücreti getirmeyi de planlıyor.

Mayıs ayında açıklama yapan Portekiz Maliye Bakanı Fernando Medina, bireysel kripto yatırımcılarının da vergilendirmeye tabi olacağının sinyalini vermişti.

Önümüzdeki süreçte parlamento tarafından tartışılacak olan vergi uygulamasının kabul edilerek yasalaşması durumunda, Portekiz’deki kripto para ticareti ve geliştiriciliği açısından gerilemeye yol açacağı düşünülüyor.

Portekiz, Kripto Yatırımcılar İçin Cazibe Merkezi

Portekizli yetkililer, yeni kuralların Avrupa ülkelerindeki kripto mevzuatıyla uyumlu olduğunu ifade ediyor.

Nitekim mevzuat eksiklikleri, esnek vize ve göçmenlik uygulamaları ve yaşam maliyetlerinin düşük olması nedeniyle Portekiz, özellikle kripto para yatırımcıları için oldukça çekici bir destinasyon haline gelmiş ve son on yılda ülkeye göç oranlarında yüzde 40’lık artış kaydedilmişti.

İtalya ve Fransa’daki kripto vergilerinden kaçınmak isteyenler için bir buluşma yeri haline gelen Meia Praia, kripto fanatikleri arasında “Bitcoin Plajı” olarak adlandırılıyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.