Sınır ötesi ödemeler için kullanılan XRP’nin ihraççısı olan Ripple, 2022 yılının dördüncü çeyrek raporunu yayımladı. Raporda yalnızca temel ölçümlere değil, kripto bazlı ödeme sistemi ODL’nin performansına dair bilgilere de yer verildi.

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu SEC’in açtığı “kayıtsız menkul kıymet satışı” davası 2 yıldır devam eden Ripple şirketi, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyrek raporunu yayımladı.

Raporda ilgili dönemin kripto sektörü için zor bir dönem olduğuna değinilirken genel kripto para piyasasının değerlendirilmesi yapıldı.

Ripple şirketi, birçok kişisel ve kurumsal yatırımcının fonlarını borsadan çektiği bilgisini paylaşırken çoğunluğun bireysel saklama hizmetlerine yöneldiğini belirtti.

226 Milyon Dolar Değerinde Net XRP Satışı Gerçekleşti

Raporda, kripto bazlı sınır ötesi ödeme sistemi ODL’ye (On-Demand Liquidity) ilişkin kritik rakamlar paylaşıldı. ODL sisteminde 2 milyar 964 milyon dolarlık satış yapıldığı belirtilirken toplam alımların 2 milyar 737 milyon dolar olarak gerçekleştiği kaydedildi.

2022’nin üçüncü çeyreğindeki 310 milyon dolarlık XRP satış rakamının, yüzde 27 civarında bir gerileme ile dördüncü çeyrekte 226 milyon dolar olduğu belirtildi. Diğer taraftan net satışlardaki düşüşe rağmen ODL sistemi aracılığıyla gerçekleştirilen toplam XRP satışlarının yüzde 5,12 oranında arttığı kaydedildi.

Söz konusu büyümeye gerekçe olarak, talep artışı ve yeni ortaklıklar yoluyla Fransa, İsveç ve Afrika pazarlarına açılma gösterildi. ODL sisteminin an itibarıyla 40

civarında pazarda hizmet verdiği bilgisi paylaşıldı.

3 Milyar Adet XRP Dolaşıma Sokuldu

Dördüncü çeyrek raporunda Ripple kasalarından çıkan XRP miktarının 2 milyar adet olduğu ve her ay 1 milyar doların dolaşıma sokulduğu bilgisine yer verildi. Kayıtlara göre bu sayının 2,1 milyarının yeniden Ripple kasalarına döndüğü kaydedildi.

Diğer taraftan üçüncü çeyrekte 75,6 milyar dolar olarak kaydedilen küresel XRP hacminin dördüncü çeyrekte 64,3 milyar dolara gerilediği belirtildi. XRP hacmindeki düşüşün sebebi olarak kripto para piyasalarındaki iflas olayları gösterildi.

Yeni Cüzdan Sayısı Arttı, 101 Bin XRP Yakıldı

Raporda paylaşılan bilgilere göre yeni cüzdan sayısında da ciddi bir yükselme olduğu görüldü. Üçüncü çeyrekte 125 bin adet olarak ölçülen yeni cüzdan sayısının dördüncü çeyrekte 228 bin adede yükseldiği kaydedildi. Bu sayı, 2021 yılının dördüncü çeyreğinde 625 bin adet olarak ölçülmüştü.

2022 dördüncü çeyrek raporunda ayrıca işlem ücretlerinden gelen 101 bin 968 XRP’nin yakıldığı bilgisine yer verildi. Bu çeyrekte ücretler için yakılan XRP sayısında yüzde 30,4 oranında bir düşüş yaşandığı görüldü. Üçüncü çeyrekte yakılan XRP miktarı 146 bin olarak açıklanmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.