Kripto piyasaları hareketli günler geçirmeye devam ederken Ripple şirketi ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. 2023 ilk çeyrek raporunda Ripple’ın 361 milyon dolarlık XRP satışı gerçekleştirdiği görüldü.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC ile davası iki yıldır devam eden Ripple şirketi 2023 ilk çeyrek bilançosunu açıkladı.

Ripple resmi internet sitesinden kamuoyu ile paylaşılan bilançoda, şirketin mali tablosunun yanı sıra ABD’de yaşanan bankacılık krizi, düzenleyici aksiyonları, SEC davası, Credit Suisse olayı ve kripto para piyasalarının değerlendirilmesine de yer verildi.

İlk Çeyrekte 361 Milyon Dolarlık XRP Satışı Gerçekleşti

2023 yılının ilk üç ayını kapsayan bilançoda Ripple, bir önceki çeyrekte 226,31 dolar olan XRP satışının bu çeyrekte alımlar hariç toplam 361,06 milyon dolara ulaştığını bildirdi.

Ripple’nin XRP’yi yalnızca sınır ötesi ödeme çözümü olan On-Demand Liquidity (ODL) işlemleriyle bağlantılı olarak satmaya devam ettiği görülürken şirketin ODL sisteminde 2 milyar 930 milyon dolarlık satış yaptığı kaydedildi. Bir önceki çeyrekte bu miktar, 2 milyar 964 milyon dolardı.

Bilançoda, XRP Ledger zincir üstü faaliyetinin iyi performans göstermeye devam ettiği belirtilirken merkeziyetsiz takas hacimlerinin 2022’nin 4. çeyreğine kıyasla 2023’ün ilk çeyreğinde yüzde 34 artarak 115 milyon dolara ulaştığı ifade edildi.

Merkezi borsalardaki XRP Ortalama Günlük Hacmi’nin ise (ADV), ilk çeyrekte yüzde 46 oranında artarak 698 milyon dolardan 1 milyar dolara yükseldiği görüldü. Silvergate’in çöküşü ve Signature Bank’ın kapanması dahil bir dizi aksiliğe rağmen yüzde 46 artışla direnç gösteren XRP piyasalarındaki büyümeye gerekçe olarak, piyasadaki toparlanma ve hacimleri artırma eğiliminde olan büyük olayların bir araya gelmesi gösterildi.

Yeni cüzdan sayılarına da yer verilen bilançoda, 2022’in 4. çeyreğine nazaran büyük bir düşüş yaşandığı bildirildi. Cüzdan sayısının 228 binden 140 bin adede düştüğü belirtilirken ilk çeyrekte işlem ücretlerinden gelen 140 bin 993 XRP’nin yakıldığı aktarıldı.

Ripple Geliştiricilerinden Yeni Standard Önerisi

2023 ilk çeyrek bilançosunun özet bölümünde de yer alan bir başka nokta ise Ripple geliştiricilerinin yeni standart önerisi oldu.

Ripple geliştiricileri, 22 Şubat’ta farklı blok zinciri ağları arasında birlikte çalışabilirliği sağlayacak olan bir çapraz zincir köprüsü için yeni bir Birlikte Çalışabilirlik Standardı (XLS-38d) önerdi.

Yeni standardın, kullanıcıların temel protokoller veya programlama dillerinden bağımsız olarak dijital varlıkları ve verileri blok zincirleri arasında aktarmasına olanak tanıyacağı ifade edildi.

Regülasyonlar ve SEC Davası Hakkında Bilgilendirme

Bilançoda, CEO Brad Garlinghouse’un bir paylaşımında bahsettiği gibi birkaç ülkenin kripto para piyasasına netlik getirmek amacıyla yeni düzenleyici çerçeveler getirdiği de vurgulandı.

Şirket ayrıca SEC ile aralarında süren dava hakkında bilgi verdi. 6 Mart’ta mahkemenin, SEC’in ve Ripple’nin uzmanlarının hangi görüşlerinin özet kararda dikkate alınabileceğine ve hangi görüşlerin “çıkarılması” gerektiğine karar veren 57 sayfalık bir görüş yayımladığı hatırlatıldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

AiDoge (AI) - Meme Oluşturma Platformu

Puanımız

AiDoge
  • Yapay Zeka ile Meme Oluşturun & Paylaşın
  • AI Odaklı Kripto Sektörünün En Yeni Meme Coini
  • Ön Satış Başladı - aidoge.com
  • Token-Temelli Kredi Sistemi
  • Günlük Ödüller İçin $AI Tokeni Stake Edin
AiDoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.