ABD merkezli ödeme teknolojisi şirketi Ripple’ın üçüncü çeyrek XRP piyasaları raporu yayımlandı. Rapora göre Ripple Labs’in elinde tuttuğu XRP miktarı, şirket tarihinde ilk kez tokenin dolaşımda olan toplam arzının yüzde 50’sinin altına düştü.

Blok zinciri şirketi geçmişte yüklü miktarda XRP tokene sahip olması nedeniyle yoğun eleştiri almıştı. Şirketin satın aldığı XRP tokenler ile XRP Ledger’ı (XRPL) kontrol edebildiği iddia ediliyordu.

27 Ekim tarihinde yayımlanan üçüncü çeyrek raporları ile Ripple Labs, eleştirilere yanıt verdi. Şirket, XRP birikimlerinin azalmaya devam ettiğini ve bu miktarın XRP token toplam arzının yüzde 50’sinin altına düşerek 50 milyar token seviyesinden daha az olduğunu belirtti.

Ripple ayrıca, şirketin XRP sahibi olmasının, XRP Ledger’ın Ripple tarafından yönetildiğinin bir göstergesi olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Şirket, “XRP Ledger (XRPL), Birleşmiş Bizans Konsensüsü ile işlemleri doğruluyor, yeni özellikler ekliyor ve ağın güvenliğini sağlıyor. Yani her bir doğrulayıcı düğümü, ne kadar XRP sahibi olduğundan bağımsız olarak bir oy hakkına sahiptir.” dedi.

Ripple, XRP Ledger üzerinde 130’dan fazla doğrulayıcıdan yalnızca 4’ünü çalıştırdığını söyledi.

Ripple CEO’su: “Büyük Bir Dönüm Noktası”

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, şirketin XRP birikimlerinin yüzde 50’nin altına inmesini “büyük bir dönüm noktası” olarak değerlendirdi. Garlinghouse, “10 yıldır Ripple, değer hareketi amacıyla hızı, güvenliği ve ölçeklenebilirliği için ürünlerimizde XRP ve XRP Ledger kullanmaya odaklanıyor.” dedi.

Şirket CEO’su, XRP’nin gittikçe daha fazla sayıda müşteri tarafından kullanılmasının da gerçek bir fayda sağlanmasından kaynaklandığını vurguladı.

XRP Satışı Üçüncü Çeyrekte 310 Milyon Dolara Geriledi

İkincil piyasa alımları düşüldüğünde Ripple’ın toplam XRP satışının üçüncü çeyrekte 310 milyon 680 bin dolara gerilediği belirtildi. Bu rakam yılın ikinci çeyreğinde 408,9 milyon dolar olarak gerçekleşmişti.

Raporda ayrıca Ripple’ın yalnızca kendi ödeme ağı olan On Demand Liquidity (ODL) işlemleriyle bağlantılı olarak XRP satmaya devam ettiği ve bu iş kolunun küresel olarak genişlemesi ile ODL hacminin arttığı bilgisine yer verildi.

Sınır ötesi ödeme hizmeti sunan ODL, Ripple’ın en yaygın ürünlerinden biri olarak konumlanıyor. Şirket, Brezilya ve Meksika arasındaki işlemleri kolaylaştırmak için forex şirketi Travelex ile bir ortaklık kurarak üçüncü çeyrekte ürünü genişletmeye devam ettiğini de belirtti.

Ripple – SEC Davasına da Değinildi

Resmi internet sitesinde yayımlanan üçüncü çeyrek raporlarında Ripple, bu ayın başında ortaya çıkan ve şirketin elini güçlendiren William Hinman belgeleri sonrasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uzun süredir devam eden yasal anlaşmazlığa da değindi.

Eski SEC bölüm direktörü Hinman belgeleri, Bitcoin ve Ethereum terimlerinin düzenleyici durumunu açıklayan ifadeler barındırıyor ve bu ifadeler SEC’in sunduğu argümanlarla çelişiyordu.

Ripple’ın SEC’e karşı davasına yardımcı olabilecek belgelerle ilgili şirket, SEC’in kasıtlı olarak belirsizlik yaratmaya devam ettiğini ve bu belirsizliği ABD’deki kripto paraya dair yenilikleri yok etmek amacındaki yaptırımlar için kullandığını iddia etti.

Bir yıldan daha uzun süredir devam eden Ripple ve SEC davasında Kasım ayında karar cevap özetleri mahkemeye sunulacak ve ardından yargıcın kararı beklenecek.

Kripto sektörü için emsal teşkil edecek Ripple-SEC davasında Ripple’ın 1,38 milyar dolar üzerinde kayıtsız menkul kıymet satışı gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.