ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple Labs şirketi arasında 2 yıldır devam eden Ripple davası kapsamında son gelişmeler neler?

SEC’in kayıtsız menkul kıymet satışı gerçekleştirdiği iddiasıyla Ripple aleyhine açtığı dava, ilk günden beri tüm kripto topluluğu tarafından yakından takip ediliyor. Sona geldiği düşünülen Ripple – SEC Davasında son gelişmeler arasında özet karar talepleri, bir kripto lobi grubunun davaya dahil olması ve dava kanıtlarının mühürlenmesine dair talepler yer alıyor.

Ripple Davası Kararı Ne Zaman Belli Olur?

Ripple-SEC davasında son gelişmeler arasındaki en önemli karar, her iki tarafın da New York Güney Bölgesi mahkemesine özet karar talebinde bulunması olarak görülüyor. 

17 Eylül’de mahkeme makamına sunulan özet karar dilekçeleri ile taraflar, sonucun bir an önce netleşmesini istediklerini gösterdi.

Tarafların ellerinde yeterli kanıt olduğuna inandıklarını gösteren özet karar talepleri, davanın karara bağlanmasının yakın olduğu anlamına geliyor.

Ripple Davası Ertelendi Mi?

Sektör için emsal teşkil edecek Ripple – SEC davasında sona gelindiği düşünülse de dava hakimi Analisa Torres’in bir kripto para lobi grubu olan Dijital Ticaret Odası’nın (Chamber of Digital Commerce) davada yer alma ve fikir beyan etme talebine onay vermesi ‘Ripple-SEC davası ertelendi mi’ sorularına yol açtı.

19 Eylül tarihli karar ile dünyanın önde gelen blok zinciri ticaret örgütlerinden biri olan Dijital Ticaret Odası (CDC) lobi grubu, mahkeme başkanlığına “amicus curiae” (mahkeme dostu) olarak Ripple Labs ve satışları konularında fikir sunacak. Mahkeme CDC’ye, davayla ilgili bir brifing sunmak için 26 Eylül’e kadar süre tanıdı.

CDC ekibi davaya olan ilgisini açıklarken, mahkeme kararının geniş kapsamlı sonuçlarının altını kalın bir şekilde çizdi. CDC açıklamasında, Ripple’ın teklif ve satışının bir menkul kıymet işlemi olup olmadığı konusunda görüşü olmadığını vurguladı.

SEC ise CDC’nin davaya katılma başvurusuna tepki gösterdi. SEC, başka ek müdahil olma taleplerine izin verilmesi durumunda mahkemeden daha fazla süre talep edebileceğini belirtti. 

Ripple taraf,  SEC’in ek süre talebinin reddedilmesi gerektiğini ve SEC’in amacının ‘net bir şekilde’ davayı erteletmek olduğunu savundu. 

21 Eylül tarihli bir başka talep ile taraflar, kanıtların mühürlenmesi için zaman çizelgesi belirlenmesini istedi. Onaylanan talebe göre üçüncü tarafların 9 Aralık 2022’ye kadar son başvurularını yapması ve bu başvurularla ilgili son itirazların 22 Aralık 2022’ye kadar sunulması gerekecek.

Ripple Davası İddiaları Neler?

Ripple davası iddiaları arasında Ripple’ın 1,38 milyar dolar üzerinde Ripple (XRP) tokeni kayıt dışı menkul kıymet olarak sattığı yer alıyor. Dava SEC tarafından 2020 yılında, Ripple Labs ve yöneticileri Brad Garlinghouse ve Christian Larsen’e karşı açıldı.

Ripple Davasını Kim Kazanır?

2 yıldır süren ve kripto sektörü için emsal karar temsil edecek davanın kararı, Ripple’ın bir menkul kıymet olup olmadığını belirleyebilir. 

Karar aşamasına oldukça yakın görülen davada kamuoyundaki baskın görüş, davanın Ripple lehine sonuçlanacağı şeklinde.

Sektörün geleceğini belirleyebilecek olaylardan biri olarak görülen davada mahkeme SEC lehine karar verirse komisyonun, Ripple benzeri diğer kripto projelerine karşı yasal işlem başlatması söz konusu olabilir. 

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.