Galaxy Digital’dan elde edilen verilere göre risk sermayesi yatırımcıları son kripto kışı dönemine rağmen kripto sektöründeki girişimlere ve şirketlere yaklaşık 10 milyar dolar yatırım yaptı.

Yatırımcıları kendisine çeken ana temalar arasında Metaverse, NFT’ler ve merkeziyetsiz oyunlar yer alıyor. Ana temalar arasında yer alan merkeziyetsiz oyunlar, dünyanın dört bir yanından kullanıcıları kendine çeken özellikleri sayesinde tüm ekosistemde en hızlı büyüyen segment olarak kabul ediliyor.

Kripto endüstrisindeki bu gelişmelerle ilgili olarak TechCrunch kripto editörü Lucas Matney, “Oyun endüstrisi kripto için en güvenilir limanlardan biri gibi görünüyor ve bu kripto fonlarının çoğunun oyun stüdyoları ve platformlarına ayrılmasını bekliyorum” dedi.

Decentraland (LAND), Axie Infinity (AXS) ve The Sandbox dahil olmak üzere en popüler oyun tokenlarından bazıları 2022’de ciddi kayıplar yaşarken, APE ekosisteminin yerel tokeni olan ApeCoin (APE) gibi bazı tokenlar ise yılın başındaki yerlerinde sayıyor.

Bununla birlikte söz konusu projeler kazan-kazan (P2E) girişimlerine ilgi olduğunu göstermiş ve dış güçler geçtiğimiz birkaç ay boyunca kripto piyasalarını şok etmiş olsa da, bu yöndeki beklentinin daha az olduğu söylenemez.

Tüm bu gelişmelerin farkında olarak yatırımcılar asimetrik risk/ödül fırsatı sunan erken aşama projelere odaklanıyor olabilir.

Risk sermayesi yatırımcıları genel anlamda tüm projelerden en iyisini belirleyerek başarı elde etmeye çalışmıyor. Bunun yerine genellikle ellerindeki riski bölüştürüyor ve yumurtaları farklı sepetlere koyarak kaybeden yatırımları kazanan yatırımlar ile dengeleme yoluna gidiyor.

Ön Plana Çıkan İki Oyun – Lucky Block ve Battle Infinity

Sunduğu oldukça cazip teklifler ve yenilikçi tokenomikleri sebebiyle kripto ekosisteminin iki erken aşama projesi ön plana çıkıyor.

Bu projelerden ilki, platformda aktif olan birçok yarışmadan birine katılabilmek için bir adet NFT satın alınmasını gerektiren ve NFT satın alan oyuncuları ödüllendiren bir blok zinciri olan Lucky Block.

NFT sahibi kullanıcılar şu an Lucky Block yarışmalarına katılarak 1 milyon BTC, 1 milyon dolarlık bir ev veya bir adet Bored Ape Yacht Club NFT’si kazanabiliyor.

Bu yarışmalara katılabilmenin yanı sıra NFT sahipleri, kazansalar da kazanamasalar da jackpot para havuzunun bir kısmını alma hakkına sahip oluyor ve oyunun native tokeni olan LBLOCK’un fiyatı artan talep sebebiyle yükselirse de bundan faydalanabiliyor.

Yakın zamanda büyük bir merkezi borsa olan LBANK’ta listelenen LBLOCK’un fiyatı yüzde 45.3 değer kazanarak bugün 0,0038 dolardan işlem görüyor.

Battle Infinity’nin Ön Satışı Giderek Kızışıyor

İkinci erken aşama projesi ise merkeziyetsiz oyun ekosistemine giriş yapan ve bir sonraki Axie Infinity olmayı hedefleyen bir metaverse ve GameFi projesi olan Battle Infinity. Yatırımcıların bir daha asla bulamayacakları fiyatlardan bazı tokenleri alma şansı hala devam ediyor.

Bu yenilikçi kripto projesinin arkasındaki geliştirici ekip, oyunun native tokeni IBAT’ın ön satışı yoluyla sermaye toplamaya devam ediyor. BscScan’den elde edilen verilerde, projenin 3 binden fazla satın almaya ulaştığı görülüyor.

Battle Infinity ekosistemi, IBAT Premier League adı verilen bir fantezi spor oyunu da dahil olmak üzere kullanıcılarına birden çok kazan-kazan deneyimi sunmayı planlıyor. Buna ek olarak kullanıcılar IBAT tokenlerini diğer kripto varlıklar ile değiştirebilecek, NFT’leri satabilecek ve ödül kazanmak için tokenlerini stake edebilecek.

Yatırımcıların ön satış süresi tamamlanmadan IBAT’e yatırım yapmak için önlerinde teoride hala 70 günleri bulunuyor. Ancak ön satışı amaçlanan tokenlerin yüzde 44.4’ünün satışının tamamlandığı düşünülürse etkinliğin beklenenden daha erken sona ermesi muhtemel.

Yatırımcılar sadece 1 BNB ile 166.666.66 IBAT tokeni alabiliyor.

Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.

Merkeziyetsiz oyun segmentinin cazibesi göz önüne alındığında bu oran, kriptodaki bir risk sermayesi yatırımına çok benzeyen bir projeye yatırım yapmak için hayatta bir kez elde edilebilecek bir fırsat olarak nitelendirilebilir.

Bu fırsat, gelecekte geniş çaplı bir başarı elde edebilecek veya etmeyecek bir girişim karşısında oldukça az oranda risk almayı gerektiriyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Battle Infinity - Yeni Metaverse Oyunu

Puanımız

  • PancakeSwap and LBank'ta Listelendi - battleinfinity.io
  • Fantezi Sporları Metaverse Oyunu
  • Oyna-Kazan Oyunu - IBAT Token
  • Unreal Engine ile Geliştirildi
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.