Robinhood Markets’a 2021’de belli başlı yatırım ürünlerine uyguladığı kısıtlamalar sebebiyle piyasada manipülasyon yapma suçlamasıyla dava açılabileceği yönünde kanaat kılındı.

Hisse senedi alım satım platformu Robinhood Markets Inc’e, 2021’deki “meme stock” sosyal medya kampanyası sırasında bazı hisselerin alım satımına getirdiği kısıtlamalar aracılığıyla manipülasyon yaptığı iddiasıyla toplu dava yolunun açık olduğu kararı verildi.

Söz konusu karar, platformun Ocak 2021’de belli başlı hisse senetlerinin satın alımlarının geçici olarak yasaklaması uygulaması sebebiyle alındı.

Manipülasyon iddialarına dahil olan hisse senetleri arasında GameStop Corp ve AMC Entertainment Holdings Inc de yer alıyor.

Robinhood Markets’a Toplu Dava Açılabilir

ABD’de Miami Bölge Mahkemesi Yargıcı Cecilia Altonaga, platform aleyhindeki bazı iddiaları reddederken dokuz şirkete ait hisse senetlerine yatırım yapan yatırımcıların yasak sürece toplu dava ile devam edebileceğine karar verdi.

Bir Robinhood yetkilisi, şirketin eylemlerinin arkasında durduğunu, bunun erken bir karar olduğunu ve kararın, davanın esasını ele almadığını vurguladı.

Robinhood Genel Hukuk Danışmanı Yardımcısı Cheryl Crumpton,”Daha önce de bildirdiğimiz gibi, 25 Ocak 2021 haftasında meydana gelen olaylar, piyasadaki her paydaşı strese sokan ve kırk yılda bir yaşanan olağanüstü bir olaydı” dedi.

Yargıç, Robinhood’un, yatırımcılara likidite sorunları olmadığını düşündürtecek şekilde yanlış yönlendirdiği iddialarını da reddetti.

2021 Kampanyası Yatırımcıları Harekete Geçirdi

Piyasa manipülasyonuna konu olan yatırım ürünleriyle ilgili olarak uygulanan alım satım kısıtlamaları yoluyla stok arzının yapay olarak artırıldığı iddia ediliyor.

Bu şirketlerin hisseleri geçtiğimiz yıl yürütülen bir sosyal medya kampanyası sayesinde olağan dışı seviyede yükselmişti.

Robinhood Markets, 2021’deki meme kampanyası sırasında piyasalarının çok volatil olmasını gerekçe göstererek müşterilerin bu yatırım ürünleriyle işlem yapmasını askıya almıştı.

Sosyal medya kampanyası, meme ürünlerine yatırım yapan serbest yatırım fonları için büyük kayıplara yol açmış ve yatırımcılar adeta çileden çıkmıştı.

Hisse alımlarının geçici olarak durdurulması ise genel piyasada güven kaybına neden olmuş ve Robinhood topluluğuna hakim olan öfke yasal sürecin fitilini ateşlemişti.

Robinhood Markets 2020’de De Dava Edilmişti

Robinhood Markets Inc, 2020 yılındaki bir meme yatırım ürünü kampanyası nedeniyle başka bir dava ile daha karşı karşıya kalmıştı.

ABD’li müşteriler, pandemi kaynaklı volatil hareketler sebep gösterilerek işlem yapmalarının engellenmesi üzerine hisse alım satım platformuna dava açmıştı.

Reuters’in haberine göre bu dava, Robinhood’un taraflara 50 milyon dolar ödemeyi kabul etmesi üzerine Mayıs ayında karara bağlanmıştı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Tamadoge 100x Olacak Mı? OKX'teki Borsa Arzına Katılın

Puanımız

tamadoge
  • '10x Potansiyelli' - CNBC Raporu
  • Deflasyonal, Düşük Arz - 2 Milyar
  • Move to Earn (M2E), Metaverse Entegrasyonu
  • Evcil Doge NFT'leri - Kitlesel Adopsiyon Potansiyeli
  • ICO Yolda (Tier One Borsalarında)
tamadoge
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.