BNB zincir tabanlı SafeMoon platformunun bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiği ve likidite havuzundan 9 milyon dolara yakın para çekildiği bildirildi.

29 Mart tarihinde SafeMoon ekibi Twitter hesabından yaptıkları paylaşım ile kripto toluluğuna likidite havuzunun hacklendiği konusunda bir uyarı yaptı.

Paylaşımda, “SafeMoon Topluluğuna: LP’mizin ele geçirildiğini bildirmek istiyoruz. Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için hızlı adımlar atıyoruz. Güncellemeler için burayı takip edin.” denildi.

SafeMoon ekibi ayrıca bu durumu çözmek için çalışırken topluluğun yardımını istediğini de dile getirdi.

BscScan’e göre yaklaşık 8,9 milyon dolar varlığın likidite havuzundan aktarıldığı kaydedilirken SafeMoon CEO’sundan açıklama geldi.

CEO John Karony, likidite havuzunun ele geçirilmesinden birkaç saat sonra topluluğu korumak adına çalıştıklarını, söz konusu hack olayının nerede gerçekleştiğini bulduklarını ve bilgisayar korsanlığı saldırısının boyutlarını tespit etmek için bir zincir danışmanı ile görüştüklerini bildirdi.

Karony ayrıca kullanıcıların tokenlerin güvenliği konusunda şüpheye düşmemesi gerektiğini, DEX’in güvende olduğunu ve SafeMoon Wallet’ın kripto paralar için güvenli olmaya devam ettiğini belirtti.

SafeMoon Borsası Nasıl Hacklendi?

Blok zinciri güvenlik şirketi Peckshield konuyla ilgili olarak yaptığı bir Twitter paylaşımında SafeMoon’un hacklenmesi olayına dair detay paylaştı.

Peckshield, yakın zamanda yapılan bir güncellemenin, saldırıyı kolaylaştıran bir genel yakma hatası ortaya çıkarmış olabileceğini öne sürdü.

Güvenlik şirketinin, bir yönetici anahtarı sızıntısının söz konusu olabileceği yönünde şüphelerini paylaştığı görüldü.

SafeMoon Hackerleri Mesaj Yayımladı

SafeMoon borsasında gerçekleşen 8,9 milyon dolarlık bilgisayar korsanlığı saldırısından birkaç saat sonra hackerların fonları iade etme konusunda istekli olduklarını gösteren bir mesaj yayımladığı görüldü.

Mesajda, “Hey sakin olun, yanlışlıkla bir saldırı başlattık. Fonu iade etmek istiyoruz, güvenli iletişim kanalı kurun, konuşalım.” dediği aktarıldı.

Bu gelişmeler sonrasında Peckshield, saldırganların 1,2 milyon dolar değerinde 4 bin BNB gönderdiklerini bildirdi.

SafeMoon Token Ani Düşüş Yaşadı

8,9 milyon dolarlık hack olayının bir kaç saat sonrasında borsanın native tokeninin yüzde 30’luk bir düşüş yaşadığı kaydedildi.

CoinGecko verilerine göre SFM token trend tokenler listesine girerken son 7 gün içerisinde yüzde 28,2 ve son 24 saat içerisinde yüzde 22’lik düşüş yaşadı.

SFM token en itibarıyla 0,00019 dolardan işlem görüyor.

Topluluk odaklı merkeziyetsiz finans (DeFi) projesi olan SafeMoon bir blok zinciri, Metaverse, NFT ve Web3 geliştirme ve inovasyon ekosistemi olarak tanımlanıyor. Ancak şirketin Mart 2021’deki lansmanından bu yana sık sık yasal problemler ve skandallar ile karşı karşıya kaldığı biliniyor.

İlgili Haberler ve İçerikler