Kurucusu ve CEO’su olduğu FTX kripto para borsasının çöküşü ile tüm kripto ve finans çevrelerinde büyük yankı uyandıran Sam Bankman-Fried, özel bir röpotajda FTX mağdurlarına olan borçları ödemek amacıyla yeni bir iş kurmayı düşündüğünü açıkladı.

İflas avukatları tarafından “ABD kurumsal tarihinin en ani ve zor çöküşlerinden biri” olarak tanımlanan ve eski CEO’nun şirketi “kendi beyliği” gibi yönetmekle suçlandığı FTX krizinde Sam Bankman-Fried’in röportajlarına bir yenisi eklendi.

Dolandırıcılık gibi iddialar ile federal soruşturmalarla karşı karşıya kalan ancak hakkında henüz bir tutuklama kararı bulunmayan 30 yaşındaki SBF, halen yaşadığı Bahamalar’daki lüks konutunda İngiliz medya kuruluşu BBC’ye özel açıklamalarda bulundu.

Her gün yaklaşık 10 milyar dolar değerinde kripto para alım satımının gerçekleştiği ve dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası FTX’in çöküşü ile ilgili sorulara yanıt veren Bankman-Fried’in, borçlarını ödemek amacıyla yeni bir iş kurma planı olduğundan bahsetmesi ilgi çekti.

Sam Bankman-Fried FTX Mağdurları İçin Yeni İş Kurmayı Planlıyor

FTX mağdurlarına geri ödeme yapmanın bir yolunu bulmayı umduğunu belirten SBF’nin, “Dünyaya nasıl yardım edebileceğimizi ve kullanıcılar için ne yapabileceğimi düşüneceğim. Sanırım en azından bir şansım var. FTX kullanıcıları için elimden gelenin en iyisini yapmak benim görevim” ifadelerini kullandığı belirtildi.

FTX mağdurlarına geri ödeme yapmak için para kazanmak amacıyla yeni bir iş girişimi başlatmayı planlayıp planlamadığı sorusu üzerine SBF’nin “Bunu yapabilmek için her şeyimi verirdim. Ve yapabilirsem deneyeceğim.” dediği aktarıldı.

İflas dilekçesinde FTX Trading’in 10 ila 50 milyar dolar varlık, 10 milyar ila 50 milyar dolar arasında borç ve 100 binden fazla alacaklısı olduğu kaydedilmişti.

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Duruşmasına Katılacak

FTX kripto para borsasının çöküşü üzerine bir dizi soruşturmadan geçen Bankman-Fried’in ABD Senatosu Bankacılık Komitesi tarafından yapılan duruşma davetine ne yanıt vereceği merak ediliyordu.

Röportajda SBF’nin çöken FTX borsası ilgili olarak bu hafta cuma günü gerçekleşecek duruşmaya katılacağını söylediği aktarıldı.

SBF’ye geçtiğimiz günlerde gönderilen davet mektubunda,“FTX Trading LTD’nin çöktüğü esnadaki Kurucusu ve CEO’su ve Alameda Research’ün kurucusu, ana sahibi ve eski CEO’su olarak, her iki kuruluşun da en azından kısmen neden olduğu başarısızlığın hesabını vermelisiniz.” ifadeleri kullanılmıştı.

SBF’den Yalan Söylediği İddialarına Yanıt: “Doğru Değil”

FTX’in çöküşü sonrasında dolandırıcılık iddiaları ile ilgili BBC’ye konuşan eski bir üst düzey FTX çalışanı, Sam Bankman-Fried’in Alameda Research’ün FTX müşteri fonlarını kullandığından haberdar olması gerektiğini düşündüğünü söylemiş ve çeşitli kanallar aracılığıyla verdiği röportajlarda şirketler arası nakit akışı hakkında bilgisi olmadığını vurgulayan eski CEO, yalan söylemekle suçlanmıştı.

Son röportajda SBF’nin bu iddialarla ilgili olarak, “Hayır, bu doğru değil,” dediği ancak CEO olarak fonların kötüye kullanılmasından nihai olarak kendisinin sorumlu olduğunu kabul ettiği belirtildi. SBF’nin “Öyle ya da böyle bu benim sorumluluğumda.” dediği aktarıldı.

“Sam Bankman-Fried Dolandırıcı Mı Beceriksiz Mi?”

Son altı gün içerisinde dokuz özel röportaj veren ve yaptığı röportajlarla eleştirilere maruz kalan eski CEO’nun kendisine yöneltilen ‘dolandırıcı mı yoksa beceriksiz mi’ olduğu sorusuna “Kasten dolandırıcılık yapmadım. Yaptığımı düşünmüyorum. Bunların hiçbirinin olmasını istemedim. Kesinlikle sandığım kadar yetkin değildim.” diyerek dolandırıcılık iddialarını bir kez daha reddettiği belirtildi.

Varlıklı bir aileden gelen SBF’nin banka hesaplarına erişiminin olmadığı ve 100 bin dolardan az parası kaldığı için kişisel mali durumuyla ilgilendiğini iddia ettiği aktarılırken eski CEO’nun tutuklanma korkusuyla “geceleri uykusunun kaçtığını” söylediği de belirtildi.

Tutuklanma ve hapse girme olasılığına hazırlanıp hazırlanmadığı sorusuna SBF’nin, “Geceleri derin düşüncelere dalıyorum evet ama gündüz kalktığımda odaklanmaya, elimden geldiğince üretken olmaya ve bazı şeyleri görmezden gelmeye çalışıyorum” dediği aktarıldı.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.