Batan kripto borsası FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried, bir zamanlar Meksika’nın en büyük uyuşturucu kartellerinden birinin lideri olan El Chapo (Bücür) lakaplı Joaquin Guzman’ın savunan avukat Mark Cohen ile anlaştı.

SBF olarak bilinen Sam Bankman-Fried, FTX yatırımcıları ve müşterileri tarafından açılan hukuk davalarıyla karşı karşıya. Reuters tarafından bildirildiği üzere, iflas eden FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) beyaz yakalı savunma avukatı Mark S. Cohen ile el sıkıştı.

Bankman-Fried’in sözcüsü Mark Botnick e-postayla yaptığı açıklamada, Bankman-Fried’in Cohen & Gresser firmasından Mark S. Cohen’i tuttuğunu doğruladı. Cohen’e yorum için ulaşılamadı. Botnick’in e-postasına göre Stanford Hukuk Fakültesi Profesörü David Mills de konuyla ilgili danışmanlık yapıyor.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak Reuters’a yaptığı açıklamada, FTX’in kardeş trading şirketi Alameda Research firmasını yöneten Ellison’ın kendisini temsil etmesi için Washington merkezli Wilmer Cutler Pickering Hale and Dorr hukuk firmasıyla anlaştığını söyledi. Ne Ellison ne de firmanın sözcüleri yorum taleplerine yanıt vermedi.

Firma Yöneticilerinin Rolleri Araştırılıyor

Bilindiği üzere, FTX’in bulunduğu Bahamalar ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, Bankman-Fried de dahil FTX’in üst düzey yöneticilerinin firmanın çarpıcı çöküşündeki rolünü araştırıyor. Kripto borsası, en az 1 milyar dolarlık müşteri fonunun ortadan kaybolduğu bir likidite krizinin ardından geçen ay iflas başvurusunda bulunmuştu.

Savcılar ve düzenleyiciler Bankman-Fried ya da Ellison’ı herhangi bir suçla itham etmedi ancak ikili, FTX müşterilerinin açtığı hukuk davalarıyla karşı karşıyalar. Botnick, Stanford Hukuk Fakültesi’nde profesör olan David Mills’in Bankman-Fried için danışmanlık yaptığını söyledi. Haber portalı Semafor da daha önce Mills’in Bankman-Fried için danışmanlık yaptığını bildirmişti.

Epstein’in Eşi Ghislaine Maxwel’in De Avukatıydı

New York Doğu Bölgesi için eski bir Birleşik Devletler avukat yardımcısı olan Cohen, kısa bir süre önce reşit olmayan yaştaki kişileri, zengin ve nüfuz sahibi insanlara pazarladığı belirtilen ve 2019 yılında hayatını kaybeden Jeffrey Epstein’in eşi Ghislaine Maxwell’i savunmuştu.

Bankman-Fried daha önce Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison hukuk firmasından Martin Flumenbaum’u ile anlaşmıştı, ancak hukuk firması geçen ay yaşanan bazı çatışmalar nedeniyle artık onu temsil etmediğini söyledi.

Yaygın olarak takip edilen bir Twitter hesabı daha önce Ellison’ın avukatı olarak WilmerHale’in adını vermişti.

 

Kaynaklara göre, New York federal savcıları, söz konusu şirketler ile Bankman-Fried de dahil olmak üzere kripto firmasının yöneticileri arasındaki herhangi bir temas hakkında bilgi talep ediyor.

Kaynaklardan biri, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun da yatırımcılardan benzer bilgiler istediğini söyledi.

İsimlerinin açıklanmaması kaydıyla konuşan söz konusu kaynaklar ve avukatlar, ABD makamlarının muhtemelen yatırımcılara yanlış maddi bilgi beyan edildiğine dair herhangi bir kanıt aradıklarını söyledi.

“Hiçbir Zaman Dolandırıcılık Yapmaya Çalışmadım”

Daha önce bildirilenlere göre FTX, kripto trading firmasındaki bir açığı kapatmak için müşteri fonlarını gizlice bağlı kuruluşu Alameda Research’e aktarmıştı. Geçtiğimiz hafta New York Times’a Andrew Ross Sorkin ile Dealbook Zirvesi’nde video bağlantısı aracılığıyla konuşan Bankman-Fried, FTX’teki müşteri fonlarını kendi özel şirketi Alameda Research’teki fonlarla bilerek karıştırmadığını söylemişti.

“Hiçbir zaman dolandırıcılık yapmaya çalışmadım.” diyen Bankman-Fried, bu durumda herhangi bir cezai sorumluluğu olduğunu da düşünmüyor.

İlgili Haberler ve İçerikler

Dash 2 Trade - Ön Satış Sona Erdi, Şimdi Borsalarda!

Puanımız

dash2trade-site
  • Ön Satış Sona Erdi - Borsalarda Listelendi!
  • Cointelegraph'ta Çıktı
  • Solidproof ve CoinSniper Onaylı
  • 70,000+ Alım-Satım Topluluğu
  • Bitmart, Changelly, Gate.io, LBank CEX Listelemesi
dash2trade-site
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.