ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC’in 13 suçlamayla dava açtığı Binance’ten para çıkışlarının arttığı bildirildi.

Nansen ve DeFiLlama gibi önde gelen analiz platformları, SEC’in şirkete dava açtığını bildiren haberlerin ardından Binance borsasından çıkışların arttığını ölçümledi.

Nansen verilerine göre son yedi gün içerisinde Binance.US’tan 123,7 milyon dolar çıkışla birlikte Binance’den 2,36 milyar dolar net çıkış gerçekleşti.

DeFiLlama verileri çok daha büyük oranda olmak üzere Binance’ten 3,35 milyar dolarlık çıkış gösterirken Glassnode verileri, borsa bakiyesinin son yedi gün içerisinde yüzde 5,7 oranda yani yaklaşık 1 milyar dolar düştüğünü bildirdi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, veri analitiği platformlarının ortaya koyduğu tablonun yanlış yorumlanabileceğini öne sürdü.

Binance CEO’su: “Borsa Çıkışları Oldukça Normal”

10 Haziran tarihinde kişisel Twitter hesabından yaptığı detaylı bir paylaşımda CZ, bazı üçüncü taraf analiz verilerinin varlık değişimini, kripto fiyatlarının düştüğü zamanlardakileri de içererek “çıkış” olarak gösterdiğini ve borsadan çıkış verilerinde çarpıklık olduğunu söyledi.

CZ bazı verilerde borsaya girişlerin değil yalnızca çıkışların yer aldığını belirtirken Binance’ten 9 Haziran’daki son 24 saatlik çıkışın yaklaşık 392 milyon dolar olduğunu iddia etti.

CZ, volatilitenin söz konusu olduğu dönemlerde büyük giriş ve çıkışların normal olduğunu ifade etti.

CoinGecko’ya göre SEC’in 5 Haziran’da Binance’e ve ertesi gün Coinbase’e açtığı davalar, kripto piyasa kapitalizasyonunun yüzde 7 yani 80 milyar dolar düşmesine yol açtı.

RobinHood’dan SEC Davasındaki Coinler İçin Delist Kararı

Kripto para ve hisse senedi alım satım platformu Robinhood, SEC’in Coinbase ve Binance’e açtığı davada adı geçen Cardano (ADA), Polygon (MATIC) and Solana (SOL) tokenleri için desteğini sonlandıracağını duyurdu.

27 Haziran’dan itibaren yalnızca bu üç tokenin delist edileceğini belirten şirket, gerekçe olarak SEC’in eylemlerini gösterdi.

Davaların belirsizliğe yol açtığını söyleyen RobinHood, “Kripto paranın geleceğine inanıyoruz ve müşterilerin daha güvenli bir katılım sağlayabilmesi için ABD’de düzenleyici netliğini savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Eski SEC Yetkilisi: “Kripto Platformlarından Çıkın”

ABD Güvenlik ve Borsa Komisyonu’nun Uygulama Bölümü’nde on dokuz yıl çalışan eski SEC İnternet Uygulama Ofisi şefi John Reed Stark, “kripto platformlarından hemen çıkın” uyarısında bulundu.

Kripto platformlarının yüksek riskli ve doğası gereği güvensiz olduğunu savunan Stark, SEC’in uygulamalarını yerinde bulduğunu söyledi.

Veriler, yatırımcıların da bu yönde hareket ettiğini gösterdi. The Block Research’e göre mayıs ayında merkezi borsaların hacmi bir önceki aya göre yüzde 23,2 düşerken bu oran, Kasım 2020’den bu yana gerçekleşen en düşük aylık hacimle 307,4 milyar dolar olarak kaydedildi.

Merkeziyetsiz borsa hacminin ise nisan ayındaki 60,52 milyar dolardan geçen ay 67,51 milyar dolara hafifçe yükseldiği bildirildi.

İlgili Haberler ve İçerikler

Wall Street Memes (WSM) - En Yeni Meme Coin

Puanımız

wall street memes
  • 1 Milyon Takipçili Topluluk
  • Deneyimli NFT Proje Sahipleri
  • Ön Satış Başladı - wallstmemes.com
  • Çıktığı Gün $300,000 Toplandı
wall street memes
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.