ABD’de düzenleyicilerin kripto paralara ilişkin denetimleri devam ediyor. Dün, hem New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) ‘nın hem de SEC’nin uyarı gönderdiğini belirttiğimiz Paxos’un ardından şimdi de Circle şirketinin hedefte olduğu bildirildi. Ancak söylentilere Circle’dan cevap geldi.

Paxos Dollar ve Binance USD stablecoin’lerinin arkasındaki şirket olan Paxos, BUSD’nin menkul kıymet olduğunu iddia eden SEC ile karşı karşıya gelmiş ve New York düzenleyicisi tarafından BUSD ihracını durdurması emredilmişti. BUSD ihracını durduracağını açıklayan şirket, “Paxos, müşterilerinin varlıklarının güvenliğine her zaman öncelik vermiştir. Paxos tarafından ihraç edilen BUSD, tamamen ayrı bir hesapta tutulan ABD doları cinsinden rezervler ile 1:1 olarak desteklenmektedir.” dedi.

Öte yandan şirket, yasağı uyguladığını duyurduktan sonra Paxos Hazinesi’ndeki 145 milyona yakın BUSD’nin yakıldığını bildirdi.

BUSD ile ilgili gelişmelerin ardından USDC stablecoin ihraççısı Circle’ın geçen yıl, rakibi Binance’i NYDFS’ye şikâyet ettiğine dair bir haber yayımlandı.

Bloomberg’in haberine göre Circle’ın şikayetinde, Binance’in çıkardığı tokenleri destekleyecek yeterli rezerve sahip olmadığı konusunda yetkilileri uyardığı ifade edildi.

Söz konusu haber, Paxos’un BUSD ihracını durduracağını açıklamasından birkaç saat sonra yayımlandı.

Circle Da Şikayet Ettiği Rakibiyle Aynı Kaderi Mi Paylaşacak?

Circle, USD’ye sabitlenmiş stablecoin’i ile ilgili olarak kendisine bir “uyarı mektubu” verildiği yönündeki spekülasyonları reddetti. 14 Şubat’ta Fox Business muhabiri Eleanor Terrett’in attığı bir tweet (o zamandan beri silinmiş durumda), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Circle’a USDC’nin satışını durdurma talimatı verdiğini çünkü USDC’nin kayıtsız menkul kıymet olarak kabul edildiğini iddia etti.

Terrett’in tweetinden sadece 15 dakika sonra, Circle Pay’in Strateji Direktörü ve Küresel Politika Başkanı Dante Disparte, Twitter’daki söylentiyi hızla yalanladı. Firmasına bir uyarı mektubu verilmediğini vurguladı.

Uyarı mektubu, SEC tarafından bir kişi veya kuruluşa gönderilen ve onlara karşı yaptırım uygulama niyetini belirten bir bildirim. Circle’ın yalanlamasının ardından Terrett, çeşitli güvenilir kaynakların raporlarına güvendiğini ve yanlış bir varsayımda bulunduğu için üzgün olduğunu ifade etti.

Binance CEO’su CZ, Seçenekleri Değerlendireceklerini Söyledi

Stabilcoin BUSD’ye basımı durdurma emri verildiği için genel piyasa şu anda hassas çok durumda. BUSD daha önce Binance’teki alım satım çiftlerinde çok güçlü bir stabilcoin olarak yer alıyordu. Paxos’un mevcut durumuna rağmen Binance, kullanıcılarına güven vermek için yakın vadede BUSD’yi desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Paxos’un BUSD ihracını durduracağı açıklamasından kısa bir süre önce Binance CEO’su Changpeng Zhao, Twitter hesabı üzerinden uzun bir paylaşım yayınlamış ve tüm fonların güvenli olduğunu belirtmişti.

CZ uzun Twitter paylaşımında, BUSD’yi mümkün olan en uzun süre desteklemeye devam edeceklerini ve ABD yargı bölesindeki yatırımcıların zarar görmelerini önlemek adına alternatiflere bakacaklarını ifade etmişti.

İlgili Haberler ve İçerikler

Meta Masters Guild - Geleceğin Kripto Oyunu

Puanımız

memag token
  • Popüler Oyun Stüdyoları Tarafından Destekleniyor
  • Erken Ön Satış Turu Başladı
  • Düşük Üst Limit, Vesting Yok
  • Oynanabilir NFT'ler, Ödüller, Staking
  • Solid Proof & CoinSniper Onaylı
memag token
Kripto varlıklar son derece değişken, düzensiz ve kontrolsüz bir yatırım ürünüdür.